Newsroom

Persberichten

YoungCapital geeft startende professional huis bij nieuwe baan

23-11-2015

Hoofddorp – Een huurwoning in Amsterdam bij je nieuwe baan. Dat is wat YoungCapital belooft aan een select aantal trainees die in dienst komen bij haar detacheringslabel. Hiermee wil de marktleider in recruitment van jong talent starters op de arbeidsmarkt helpen zo snel mogelijk een zelfstandig leven als professional in te richten. YoungCapital kiest hierbij voor een samenwerking met Sayhaey De Klieverink die de fonkelnieuwe woningen vanaf 1 januari 2016 verhuurt.

YoungCapital merkt dagelijks dat geschikte kandidaten ondanks hun enthousiasme alsnog moeten afhaken, omdat zij de woonlasten in Amsterdam niet kunnen betalen. “Dat is zonde, want zo blijft talent onbenut”, meent Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Wij hebben juist nu veel boeiende traineeships en banen voor starters in de IT en Finance. Als we dan schaars talent hebben gevonden dat tweehonderd kilometer van Amsterdam woont, houdt het op als zij geen betaalbare woonruimte kunnen vinden. Ook zien we dat studenten na hun studie de hoofdstedelijke campus verlaten en weer bij hun ouders gaan wonen, omdat zij geen particuliere huurwoning kunnen betalen. Voor ons als YoungCapital betekent dit dat wij talentvolle starters niet kunnen inzetten bij onze opdrachtgevers. Terwijl juist zij een groeiende behoefte hebben aan jong talent. Die jagen immers de vernieuwing in hun bedrijf aan.”

Zelfstandige én betaalbare woning
De woningen komen beschikbaar in appartementencomplex Sayhaey De Klieverink dat begin januari zijn deuren opent aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost. Het moderne gebouw biedt huisvesting aan in totaal 217 starters. De oppervlaktes van de woningen liggen tussen de 21 m2 en 30 m2. De huurprijs start bij 403 euro per maand. Sayhaey De Klieverink is de eerste locatie van het nieuwe woonconcept Sayhaey, een initiatief van de Haerzathe Groep. Huub Feijen, partner bij de Haerzathe Groep, vertelt: “Wij weten hoe lastig het is om als starter een zelfstandige en betaalbare huurwoning in Amsterdam te vinden. Bij de woningcorporaties zijn wachttijden van tien tot vijftien jaar meer regel dan uitzondering. Daarom hebben we deze nieuwe zelfstandige woonruimtes ontwikkeld met aandacht voor betaalbaarheid, veiligheid en kwaliteit.”

Campus voor starters op de arbeidsmarkt
Een aantal talenten dat via het detacheringslabel YoungCapital Professionals aan het werk gaat in Amsterdam krijgt voorrang in de toelatingsprocedure van Sayhaey De Klieverink. “Er is veel vraag naar deze woningen dus we moeten streng selecteren. Bewoners moeten tussen de 18 en 26 jaar oud zijn en een betaalde baan hebben”, benadrukt Feijen. Aanvullend moeten de huurders over sociale vaardigheden beschikken, aandacht hebben voor hun leefomgeving en de ambitie hebben om verder te komen. Feijen: “Daarom hebben we een belangrijk deel van de woningen gereserveerd voor de jonge professionals van YoungCapital. Zij worden immers geselecteerd op hun ambitie en sociale vaardigheden. Ook nodigen we nadrukkelijk ambitieuze starters uit Zuidoost zelf uit, zodat er direct verbinding is met de buurt. We willen echt een bruisende leefomgeving creëren voor starters op de arbeidsmarkt met allerlei verschillende achtergronden.”

Informatie en aanmelding
Enthousiaste jonge professionals kunnen zich aanmelden door te solliciteren op de vacature voor het
IT Traineeship of de vacature voor het Finance Traineeship van YoungCapital Professionals.

Over YoungCapital
YoungCapital Professionals is het detacheringslabel van YoungCapital. YoungCapital brengt bedrijven in contact met het beste jonge talent. En snel ook. Jong talent is het kapitaal van elk bedrijf dat wil blijven vernieuwen. Die vernieuwing is keihard nodig, want alleen zo kunnen bedrijven bijblijven in de huidige, snel veranderende markt. Met zo’n 350 medewerkers en 25 vestigingen is YoungCapital marktleider in recruitment voor de nieuwe generatie. De kracht van YoungCapital blijkt onder meer uit haar nominaties en onderscheidingen, zoals voor de Erasmus Innovatie Award, de Nieuwe Kampioen, Best Managed Company en National Champion van de European Business Award.

Lees het hele artikel

StudentenWerk bij NOS op 3 over videosollicitaties

07-01-2015 - StudentenWerk bij NOS op 3

'Straal als een zeester!' De StudentenWerk Vakantiebanen Top 10

17-07-2014 - Persbericht StudentenWerk

Vakantiebaan is cruciaal voor carrière

10-07-2014 - Persbericht StudentenWerk

StudentenWerk breekt markt voor niet-studenten open

19-12-2013 - Persbericht StudentenWerk

De Top 5 Bijbanen in december

11-12-2013 - Persbericht StudentenWerk

Click here to read this page in English.

/**/