Wat vertel je in een video-cv? Vier handige tips

Door Lisette de Graaf op 13-10-2015
0 reacties | 2558 views

Nooit meer uren naar je computerscherm staren, werkend aan dat ene Word-document, maar vijftien seconden shinen voor je smartphone! Steeds meer jongeren kiezen ervoor om te solliciteren via een video-cv. Als je het goed doet, zegt zo’n video veel meer dan een lange sollicitatiebrief. Maar wat vertel je dan precies?

Wat vertel je in een video-cv? Vier handige tips


Een video-cv is een leuke en snelle manier van solliciteren, je valt meteen bij iemand met de deur in huis. Daardoor komen je persoonlijkheid en kwaliteiten direct naar voren. En net zoals in een echt sollicitatiegesprek is een eerste indruk al binnen enkele seconden gemaakt. Zorg er daarom voor dat je het beste uit jouw video-cv haalt.

Wat je in ieder geval moet vertellen? Dat lees je hieronder.

1. Stel jezelf voor
Net zoals bij een echte ontmoeting begin je met jezelf voor te stellen. Vertel kort wie je bent: je naam, je woonplaats en wat voor opleiding je doet of gaat doen.

2. Vertel wat jou kenmerkt
Denk bijvoorbeeld aan je sterke punten en je passies. Voelt het raar om voor de camera over jezelf te moeten praten? Laat dan een vriend, collega, broer, zus, klasgenoot of iemand uit je (voetbal)team wat over je vertellen. Hoe zouden zij jou omschrijven?

Benieuwd hoe zo’n video eruit kan zien? Kwame maakte dit leuke video-cv:
https://www.youtube.com/watch?v=friUddZWtdY




3. Vertel wat voor werk je zoekt
Naar wat voor baan ben je op zoek? Als je het nog niet precies weet, kun je ook vertellen welke taken jou leuk lijken of waar je blij van wordt in je werk.

4. Waarom ben jij degene die de werkgever zoekt?
Vertel wat jouw kwaliteiten op de werkvloer zijn. Ben je bijvoorbeeld een echte teamplayer, supernieuwsgierig, of weet je alles op het gebied van mode, programmeertalen of de financiële wereld?

Filmen maar!
Het zal in het begin even wennen zijn, jezelf presenteren voor de camera. Maar maak het niet ingewikkelder dan het is. We filmen tegenwoordig eigenlijk toch al alles. Beeld is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, dus ook niet bij het solliciteren. Zolang je bovenstaande tips opvolgt en jezelf blijft, wordt je video-cv een succes. Haar goed? Geen spinazie tussen je tanden? Filmen maar!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie