Vier carrièrelessen van popsterren

Door StudentenWerk op 16-09-2015
0 reacties | 2275 views

Popsterren geven meer dan alleen troost en inspiratie met hun muziek. Uit hun succes kun je lessen leren die ook jouw carrière een vliegende start kunnen geven!


vier carrièrelessen van popsterren

Als je naar al die talentenshows op tv kijkt, zou je denken dat je alleen een goede stem of neus voor leuke liedjes nodig hebt, om een popster te worden. Je hoeft alleen maar ontdekt te worden! Zoals zo vaak, is de werkelijkheid anders.De sterren die het écht maken en ook na jaren nog steeds aan de top staan, hebben meer dan alleen muzikaal talent. Het zijn mensen die slim en gericht aan hun carrière werken.Van deze sterren kun je belangrijke lessen leren, die ook jou kunnen helpen om de top te bereiken. We zetten de belangrijkste vier op een rij:Les 1: weet wat je waard bent, en durf daarom te vragen

In 2014 was het voorpaginanieuws: Taylor Swift verwijderde haar muziek van Spotify. Sommigen zagen dit als een arrogante move van een verwende puber. In werkelijkheid gedroeg Taylor zich als een professional. Taylor wist wat haar naam en haar muziek waard waren, en nam met minder geen genoegen. Ze vond dat ze bij andere online muziekplatforms een betere deal kon krijgen.Ook al heb jij misschien niet het geld en de invloed van Taylor, de les blijft hetzelfde: ga niet zomaar met alles akkoord. Twijfel je of die ene stage uitdagend genoeg is en of je er genoeg leert om te groeien? Durf dan te zeggen wat nodig is om je stage voor jou aantrekkelijker te maken. Is dat geen optie? Sla het aanbod dan af.Een goede stagebegeleider zal waarderen dat je ambitieus bent, en dat je tijd en energie wilt steken in dingen die echt de moeite waard zijn.Les 2: werk aan je merk

Popsterren zijn voortdurend bezig om zichzelf als merk te verkopen. De meest succesvolle artiesten zijn degenen die muzikaal talent combineren met een uniek imago.Denk aan de moonwalk van Michael Jackson, de bizarre outfits van Lady Gaga en de helmen van Daft Punk. Het maakt hen uit duizenden herkenbaar, nog voordat je een noot van de muziek hebt gehoord.Ook jij kunt dit principe toepassen bij het vinden van een stage of bijbaan. Pimp je cv om meer op te vallen. Of maak een persoonlijk logo dat je laat terugkomen in al je sollicitatiebrieven en social media-berichten. Een recruiter pikt jouw cv er veel eerder uit als hij ziet dat jij extra moeite hebt genomen om iets mooiers te maken dan een simpel Word-document. Of maak een video-cv, zodat de recruiter meteen kan zien wie jij bent. Hoe je dit doet, lees je hier


Het resultaat: je springt eruit tussen al die andere kandidaten, waardoor ze jou onthouden en de kans groter is dat ze jou terugbellen.

vier carrièrelessen van popsterren

Les 3: omring jezelf met getalenteerde mensen

Als je de playlist van Pharrell Williams op Spotify bekijkt, vallen twee dingen op. Ten eerste is bijna ieder nummer een grote hit. Ten tweede werkt Pharrell voortdurend samen met andere topartiesten, van Snoop Dogg tot Lenny Kravitz.

Door samen te werken met getalenteerde mensen, haalt Pharrell het beste uit zichzelf. Voor jou geldt precies hetzelfde. Bouw daarom een netwerk op van mensen die wat in hun mars hebben, en die jouw talenten aanvullen.

Ben jij goed met taal? Zoek dan iemand die supergoed is met Photoshop, zodat jullie elkaars cv kunnen verbeteren. Heb je een vlotte babbel, maar ben je slecht in cijfers? Zoek dan een whizzkid die jou kan helpen om de inhoud van jouw presentatie te versterken.

Afstuderen, het zoeken naar een bijbaan of zelfs het opstarten van een eigen bedrijfje wordt zo niet alleen succesvoller, maar ook een stuk leuker.

Les 4: houd vol
‘Thrift Shop’ van Makclemore & Ryan Lewis was een van de monsterhits van 2013. Het nummer leek ineens uit het niets te komen. In werkelijkheid werd het al uitgebracht in augustus 2012 en bereikte het pas in januari 2013 de hitlijsten.

De tussenliggende periode was een kwestie van maandenlang stug blijven promoten, via tv, radio en vooral social media en YouTube. Totdat ineens iedereen het nummer kende en erop wilde dansen.

De les die je hieruit kunt trekken, is simpel: geef niet te snel op. Laat je niet ontmoedigen door afwijzingen bij sollicitaties of door mensen die jouw carrièreplannen afkraken.

Blijf geloven in jezelf, blijf werken aan je vaardigheden en presentatie, en vertrouw erop dat je succesvol zult worden.


Bron: inc.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie