Zo maak je als student een perfect LinkedIn-profiel

Door Karlijn Fiesler op 12-08-2014
0 reacties | 15791 views

Studeer je nog of ben je net afgestudeerd? En heb jij alleen nog maar bijbanen gehad? Dan denk je vast dat het geen zin heeft om een profiel aan te maken op LinkedIn. Want wat valt er nu op te schrijven? Nou, meer dan je denkt!

In 12 stappen naar een goed LinkedIn-profiel
Zo’n groot, leeg invulveld kan er intimiderend uitzien. Je kunt het bijna niet opbrengen om hieraan te beginnen. Zonde, want LinkedIn kan juist zoveel voor studenten en starters betekenen. Om jou op weg te helpen heeft het carrièrenetwerk daarom een voorbeeldprofiel van een student aangemaakt. Hier de twaalf stappen.

Stap 1: Een representatieve foto
Zorg ervoor dat je een duidelijke foto van jezelf uploadt. Het hoeft echt geen professionele foto te zijn, zolang je er maar netjes uitziet en met een open blik in de camera kijkt. Dus geen vakantiekiekjes met zonnebril op!

Stap 2: Headline
Vertel waar je je nu mee bezighoudt en wat je graag zou willen doen.


linkedinprofiel van David Xiao  

Stap 3: Summary

Een korte samenvatting van jezelf. Deze stap wordt vaak als lastig ervaren. Beschrijf gewoon wat je studeert, wat jou motiveert en wat jij ambieert. Hou het kort en ‘to the point’. 


samenvatting op linkedin


Stap 4: Experience 

Recruiters vinden het echt heel prettig om te zien dat iemand werkervaring heeft. Ook als het alleen nog maar om bijbaantjes gaat. Heb je in de horeca de leiding gehad over het terras? Schrijf op! Heb je twee jaar lang als callcenteragent gewerkt? Schrijf op! Heb je in de zomervakantie altijd garnalen gepeld? Beter om die niet op te schrijven. Tenzij daar je ambities liggen natuurlijk…

Tip: voeg foto’s, presentaties of video’s van je werk toe. 


ervaringen beschreven op linkedinprofielStap 5: Organizations 

Je hebt tijdens je school of studiejaren vast wel bij een club gezeten. Misschien bij de scouting, hockeyclub, studentenraad, schoolkrant, of een studentenvereniging? Vervulde je hier ook een actieve (bestuurs)rol? Dan is dit zeker het vermelden waard!organisatieoverzicht op linkedinStap 6: Education 

He he, eindelijk een makkelijke! Schrijf op welke opleiding(en) je hebt gevolgd. Het mooie is dat je hierdoor ook gemakkelijk oud-medeleerlingen en collega studenten kunt terugvinden.


educatieoverzicht op linkedinStap 7: Volunteer experience & causes 

Heb je vrijwilligerswerk gedaan? Ook dat is werkervaring die zeer wordt gewaardeerd door recruiters en werkgevers.

 

vrijwilligerservaring op linkedinStap 8: Skills & expertise 

Voeg op zijn minst vijf vaardigheden van jezelf toe, zodat jouw connecties deze kunnen aanprijzen.

 


ervaringoverzicht in CVStap 9: Honors & awards

Wees niet te bescheiden, LinkedIn is bedoeld om jezelf op de kaart te zetten. Dus heb je prijzen gewonnen of onderscheidingen ontvangen, wees er trots op en deel het met de rest van de wereld! overzicht van honors en awardsStap 10: Courses

Welke colleges heb je gevolgd die de moeite van het vermelden waard zijn? Heb je nog extra lessen gevolgd of cursussen buiten school? Schrijf het op, want het laat zien waar jouw interesses liggen. 


overzicht van gevolgde lessen op linkedinStap 11: Projects

Of het nu gaat om groepsopdrachten waarin jij de leiding had, of een website die je thuis helemaal zelf hebt gebouwd: leg uit wat je gedaan hebt en hoe. ovewrzicht van projecten op linkedin  Stap 12: Recommendations 

Het voelt misschien alsof je mensen vraagt om jou aan te prijzen, maar op de arbeidsmarkt zijn aanbevelingen van derden echt heel belangrijk. Dus nodig je docent, medeleerling, oud-manager of –werkgever uit via LinkedIn om te vertellen hoe ze de samenwerking hebben ervaren. Stuur de uitnodiging alleen naar mensen waarmee je echt nauw hebt samengewerkt en die ook positief over je willen schrijven.


overzicht van referenties op linkedinDe volgende stap: netwerken! 

Heb je jouw profiel helemaal ingevuld? Dan ben je klaar voor de ‘next step’: netwerken! In ons volgende blogartikel helpen we je een relevant, zakelijk netwerk op te bouwen vanuit je LinkedIn-profiel. 


Wil jij werkervaring opdoen om jouw LinkedIn-profiel te pimpen? Schrijf je dan nu gratis in bij StudentenWerk! 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie