Ruim 6.500 jongeren aan het werk tijdens eindejaarspiek

Door Wendy Dallinga op 16-01-2014
0 reacties | 3069 views

In de drukke decembermaand sloeg StudentenWerk de handen ineen met Mirjam Sterk, ambassadeur aanpak Jeugdwerkloosheid. Het doel was om zoveel mogelijk jongeren aan het werk te helpen, omdat elk werk telt: ook met tijdelijk werk doe je belangrijke werkervaring op. In de campagneperiode (20 november tot en met 5 januari) zijn maar liefst 6.527 jongeren aan de slag gegaan als uitzendkracht bij ruim 390 werkgevers. 
Rond de feestdagen konden bedrijven in onder andere de retailbranche wel wat extra krachten gebruiken, waardoor de jongeren in de meest uiteenlopende baantjes terechtkwamen: als kerstboomverkoper, magazijnmedewerker, postsorteerder, verkoopmedewerker, verhuishulp, klantenservicemedewerker en zelfs als publieksvoorlichter. Zij gingen aan het werk bij tal van bedrijven, waaronder Hunkemöller, Nuevo, SNT, Cendris Customer Contact, T-Mobile, NS Stations, Energiewacht Groep en Stichting Zone 3.

Niet alleen de jongeren hadden baat bij het werk waarmee ze een extra zakcentje verdienden voor de dure decembermaand. Ook werkgevers konden maximaal gebruik maken van de flexibele inzet van deze arbeidskrachten. “Deze groep konden we na een korte opleiding snel inzetten. Ze zijn zeer leergierig en nemen het geleerde snel op en weten dit prima naar de praktijk te vertalen”, aldus Gerrit Doeland, Manager Klantenservice Energiewacht Groep.

StudentenWerk zette ook Mirjam Sterk zelf aan het werk. Zo ging de ambassadeur op 10 december aan de slag in de Amsterdamse Kalverstraat als shopmedewerker bij T-Mobile en als verkoopadviseur bij de Hunkemöller.


Sterk over het initiatief Piekwerk: “Het is fijn als jongeren werk hebben gevonden voor meer dan 30 uur per week, maar veel jongeren zoeken een bijbaan voor naast hun studie. Ze zijn zich aan het oriënteren op de arbeidsmarkt en een bijbaan kan daar een goede bijdrage aan leveren.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie