Nieuw jaar, nieuw gezicht, next step: Ineke Kooistra

Door StudentenWerk op 04-02-2013
0 reacties | 3575 views

Twaalf jaar lang hadden de drie oprichters van StudentenWerk de dagelijkse leiding in handen. Op 1 januari is daar verandering in gekomen. Hugo de Koning, Rogier Thewessen en Bram Bosveld nemen bewust afstand van de operatie, om plaats te maken voor een nieuw gezicht: algemeen directeur Ineke Kooistra. StudentenWerk is klaar voor 'the next step'.

 

Nieuwe directeur Ineke Kooistra

 

‘Je voelt de energie op het hoofdkantoor borrelen’

Het is niet niks, een onderneming met 25 vestigingen en 250 medewerkers in één maand leren kennen. Desondanks heeft Ineke de vuurdoop met een brede glimlach doorstaan. Haar eerste indruk? “Tijdens mijn eerste gesprek met Rogier, Bram en Hugo voelde ik het al: dit is een bedrijf met toekomst. Dat gevoel is de afgelopen maand alleen maar bevestigd. Hier is alles, tot aan de IT toe, in eigen beheer. Daardoor is het mogelijk snel op de vraag van de klant in te springen. Wij kunnen de klant iets bieden én iets leren: StudentenWerk is niet alleen leverancier van medewerkers, maar ook adviseur en partner op het gebied van HR-tools en -diensten. Op ons hoofdkantoor in Hoofddorp kun je die energie voelen borrelen.”

 

 ‘Servant leadership’

De topvrouw, die hiervoor bij concurrent Adecco werkzaam was als directeur, zal zich richten op een nog efficiëntere bedrijfsvoering. Dat wordt ‘the next step’. Met het verstrakken van huidige operationele processen en het uitbaten van de sterke kanten van StudentenWerk heeft Kooistra haar zinnen gezet op een hogere omzetgroei in 2013. Haar rol hierin als directeur is duidelijk: “Ik stel me graag faciliterend op bij mijn collega’s. Vertel mij maar waar ik jou mee kan helpen. Met ‘servant leadership’ maak ik het voor onze medewerkers mogelijk om hun werk optimaal te kunnen verrichten. Alleen dan, kun je het bedrijf ook naar een hoger level tillen.”

 

 ‘StudentenWerk blijft innoveren en uitdagen’

StudentenWerk zal zichzelf ook op IT-gebied blijven vernieuwen. “StudentenWerk is echt een innovatief en trendsettend bedrijf”, legt Kooistra uit. “Dat is het al sinds de oprichting in 2000, toen StudentenWerk het omgekeerde uitzendproces introduceerde in de vorm van een slim online recruitmentsysteem. Ook in de toekomst willen we de markt blijven uitdagen met eigenzinnige en vernieuwende concepten.” De uitgebreide IT-afdeling van StudentenWerk maakt het ook mogelijk om te blijven innoveren en uitproberen. Voor een ondernemersgeest als die van Kooistra is dat de kers op de taart. “Er liggen hier zoveel kansen dat het voor mij eerder een kwestie van kiezen is. The sky is the limit!”

 

 ‘What makes us tick’

De oprichters van StudentenWerk hebben een goed gevoel over hun keuze voor Kooistra. Rogier Thewessen: “Ons bedrijf gaat een volgende fase in, en daarvoor is Ineke, met haar passie voor management, de aangewezen persoon. Het voelt alsof we al maanden samenwerken. We geven het roer dan ook met het volste vertrouwen uit handen.” Dankzij de komst van Kooistra hebben de drie mannen weer volop tijd om zich te storten op conceptontwikkeling van nieuwe diensten en producten. “Daar kwamen we eigenlijk amper meer aan toe”, zegt Thewessen. “Terwijl dat nu juist is what makes us tick.” Een tipje van de sluier? “We zijn momenteel onder meer bezig met de ontwikkeling van interactieve vacatures. Daar kunnen we binnenkort meer over vertellen.” 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie