Nog beter jong talent werven met de E-recruitment gids Vind mY

Door Karlijn Fiesler op 28-09-2012
2 reacties | 2956 views

Wilt u jongeren vinden en binden aan uw organisatie, maar u weet niet precies hoe? Met Vind mY, de nieuwste e-recruitment gids van StudentenWerk, leert u alle in’s & out’s over generatie Y, de inzet van social media recruitment en de rol van uw werkgeversmerk.

 

76% van jong talent start de zoektocht naar werk op het internet

In de E-recruitment gids Vind mY, welke StudentenWerk op 24 september heeft gelanceerd, delen we onze kennis over het online werven van jong talent. Want dat uw doelgroep online zit, dat is een feit. Uit onderzoek, dat TNS NIPO jaarlijks uitvoert in opdracht van StudentenWerk, blijkt dat de zoektocht naar een baan voor 76% van de jongeren op het internet begint. Als werkgever kunt u hier slim op inspelen, zodat u zeker weet dat uw doelgroep u online weet te vinden. Vind mY helpt u hierbij.

 

Stap voor stap uw vacatures optimaliseren

Vind mY 2012/2013 is een praktische gids om u op weg te helpen bij het online werven van jong talent. Wist u bijvoorbeeld dat de meerderheid van de werkzoekende jongeren op Google zoekt naar vacatures? Daarom is het ook zo van belang dat uw vacatures geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. In onze E-recruitment gids leggen we stap voor stap uit hoe u uw wervingssite en vacatures kunt optimaliseren.

 

Voorkom afhaakmomenten tijdens het sollicitatieproces

Nog een feit: wist u dat de e-mail button onderaan een vacaturetekst het meest wordt gebruikt om vacatures door te sturen naar vrienden? Zorg er dus voor dat deze button prominent aanwezig is, dat is wel zo gebruiksvriendelijk. Lees in onze gids alles over ‘usability’ en hoe u afhaakmomenten van kandidaten tijdens het sollicitatieproces kunt voorkomen.

Headlines nieuwsbrief september

Reacties

02-10-2012

Karlijn Fiesler:

Hallo Michael, excuses voor de vertraging, we hebben je opmerking meteen doorgegeven aan de juiste persoon. Er wordt vandaag contact met je opgenomen.

02-10-2012

Michaël De Deyn:

Ik heb de E-recruitment gids enkele dagen terug besteld (via http://www.studentenwerk.nl/vindmy) maar ben nog niet gecontacteerd geweest...?

Plaats jouw reactie