Generatie Y nieuws wk 8 met o.a. 5 dingen die je moet weten over je nieuwe generatie werknemers

Door Lisa Klijn op 24-02-2012
0 reacties | 3240 views

MAANDAG

Baan met topsalaris is voor jongere vanzelfsprekend

Bijna twee derde van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar schat zijn toekomstig maandsalaris 'onrealistisch hoog' in. Ook verwacht bijna de helft van deze jongeren meer te gaan verdienen dan hun ouders. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud.

 

Eén derde verwacht meer dan 3000 euro
Het grootste deel van de jongeren verwacht rond zijn 35e tussen de 1500 en 5000 euro netto per maand te verdienen. Ruim één derde verwacht een inkomen van meer dan 3000 euro netto. Jongeren van 12 tot en met 15 jaar hebben het helemaal hoog in hun bol: twee op de vijf van hen verwacht maandelijks een salaris van meer dan 5000 euro netto bij te kunnen schrijven.

 

 

Vooral 12- tot 17-jarigen positief over vinden van baan
Bij een goed salaris hoort natuurlijk een goede baan. De meeste jongeren (62%) denken zonder problemen een goede baan te kunnen vinden. De jongeren boven de 21 jaar zijn daar iets minder positief over, van hen denkt een derde niet zomaar aan de bak te zullen komen, terwijl 70% van de 12- tot 17-jarigen daar uitermate positief over is.


Als je naar de realiteit kijkt is de verwachting natuurlijk wel erg onrealistisch. Het is ook wel weer grappig dat ondanks de economische crisis van vandaag de dag de jongeren zo optimistisch zijn. Volgens het Nibud heeft dat te maken met het feit dat jongeren weinig besef hebben van de waarde van het geld en moeilijk kunnen inschatten hoe het met ze gaat over 15 of 20 jaar.

 

Lees het hele artikel: Baan met topsalaris is voor jongere vanzelfsprekend

 

MAANDAG

 

Veel studenten en afgestudeerden gebruiken LinkedIn niet goed

 

Een goed LinkedIn profiel verhoogt de kans op een baan, zeker voor studenten en net-afgestudeerden. Toch maken veel studenten niet op de goede manier gebruik van LinkedIn. Dat zegt Phil Kleingeld, trainer bij MKB Cursus & Training. 

 

“Het gros van de LinkedIn-profielen dat op internet staat, is slecht. Die mensen weten niet wat voor tekst of foto ze erop moeten zetten of hoe je je profiel zo moet inrichten dat je gevonden wordt”, aldus Kleingeld.

 

 

 

Streepje voor
En dat is een gemiste kans! Voor recruiters is het dagelijkse kost om het sociale medium af te zoeken naar mogelijke werknemers. Een goed LinkedIn profiel geeft je geen baangarantie, maar kan voor deze jonge werkzoekenden wel veel betekenen. Daarnaast kun je er vandaag de dag vanuit gaan dat werkgevers sollicitanten van tevoren googelen. Als je daar dan via LinkedIn positief uitrolt, heb je natuurlijk al een streepje voor op de rest.

 

Lees het hele artikel: Tips voor een puik LinkedIn profiel

 

DINSDAG

 

5 dingen die je moet weten over je nieuwe generatie werknemers

Beth Ann Kaminkow, CEO van het communicatiebureau TracyLocke is lovend over de vooruitgang in kwaliteit van jonge professionals. In haar blog besteedt ze aandacht aan deze groep en schuift ze vijf elementen naar voren die je moet weten over de nieuwste groep jonge werknemers. Wij besteden hier natuurlijk graag aandacht aan in het Generatie Y nieuws:

Loyaliteit
Jonge werknemers hechten waarde aan loyaliteit, mits ze natuurlijk reden zien om te blijven. Ze zijn zich er van bewust dat ze, dankzij hun digitale opvoeding, speciale vaardigheden hebben maar deze moeten vanuit het bedrijf wel benut en ook zeker gewaardeerd worden.

 

Betrokkenheid
Betrokkenheid is van essentieel belang voor de nieuwe generatie werknemers. Zij respecteren de hiërarchie binnen het bedrijf en staan open voor begeleiding en coaching vanuit managers.

 

Pas op voor kortsluiting
Op de werkvloer zijn verschillen tussen de generaties goed zichtbaar. De nieuwste generatie is weliswaar vingervlug in het vinden van informatie op het internet, anderzijds missen zij soms het geduld dat nodig is om processen en systemen te doorgronden. Opvallend is dat deze groep werknemers af en toe de managers, zonder opzet, omzeilen om dingen sneller gedaan te krijgen, wat weer kan leiden tot botsingen.

 

Maak tijd voor face-to-face contact
Een ‘generatiekloof’ heeft veel te maken met ‘miscommunicatie’ tussen verschillende generaties. Met name de laatste generatie is e-mail en SMS-verslaafd en communiceert veel via Facebook. Toch is op kantoor face-to-face contact erg belangrijk, het toetsenbord wint het namelijk nog lang niet van lichaamstaal en de toon waarop iets gezegd wordt

 

Grote ruimte met informele sfeer
Jonge werknemers werken liever niet  in aparte hokjes of ruimtes maar prefereren een grote ruimte met een informele sfeer, het zogenaamde koffiehuis effect. Ook maken zij op de werkvloer graag gebruik van hun elektronische apparaten. Deze manier van werken is veel productiever en levert meer goede ideeën op.

 

Lees het hele artikel: Five Things You Should Know About Your Latest Class of Employees 

 

WOENSDAG

 

75% van de studenten twijfelt aan masteropleiding 

 

Meer dan 75% van de studenten acht de kans klein na de bachelor nog te beginnen aan een masteropleiding. Dat blijkt uit onderzoek van StudentenBureau onder 2800 studenten. De oorzaak is te wijten aan de geplande bezuinigingen in het hoger onderwijs. Hbo-studenten twijfelen nog sterker: 84% verwacht niet te zullen starten met een master. Ook nog eens één derde van de studenten gaf aan niet te zijn gestart met hun huidige opleiding als ze dit eerder hadden geweten.

 

 

 

Grote stijging van het aantal ‘afhakers’
Al eerder besteedden we in het Generatie Y nieuws aandacht aan dit onderwerp. In oktober vorig jaar bleek nog uit een ander onderzoek dat 'één op de acht studenten' aangeeft geen of een andere masterstudie te willen volgen als de plannen doorgaan. Inmiddels is dat dus gestegen naar 75%. De afkeer tegen de maatregelen lijkt daarmee alleen maar groter te worden.

 

Lees het hele artikel: Student twijfelt aan masteropleiding 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie