Vakantiewerk: het gaat jongeren om de centen, niet om de gezelligheid

Door StudentenWerk op 31-01-2012
0 reacties | 3167 views

96% van de studenten wil veel uren draaien en een flexibel rooster

‘Zo veel mogelijk geld verdienen’ is het hoofdmotto onder de vakantiekrachten dit jaar. Dat blijkt uit een onderzoekspoll van StudentenWerk onder ruim 850 studenten. 55% van de ondervraagden geeft aan dat ze het liefst zo veel mogelijk uren draait.


Daarnaast blijkt het heel belangrijk te zijn dat de werkgever zich flexibel opstelt. Een rooster waarin ruilen, afzeggen of juist extra inplannen mogelijk is, wordt door 41% van de ondervraagden toegejuicht.

 

Belangrijk in vakantiebaan

 

Wie denkt dat jongeren met vakantiewerk alleen maar op zoek zijn naar gezelligheid heeft het dus mis. Slechts 4% vindt dit het belangrijkst.

 

Populairste vakantiebaantjes zijn te vinden in catering, retail en callcenters

Het populairste vakantiewerk onder jongeren moet dus flexibel zijn maar tegelijkertijd veel uren bieden. Aan welke baantjes moeten we dan denken? Hugo de Koning, commercieel directeur StudentenWerk: “Als je flexibiliteit met veel uren combineert, dan denk ik al snel aan callcenterwerk. Afgelopen zomer hebben we bijvoorbeeld veel vakantiekrachten geworven voor de ANWB alarm centrale, maar ook reisbureaus en woningcorporaties hebben in de vakantietijd veel werk in de klantenservice. Daarnaast is catering erg populair, zoals bijvoorbeeld de Kiosk en Burger King die op alle stations staan. Als laatste denk ik nog aan winkelmedewerkers. Met de flexibele openingstijden van tegenwoordig kun je steeds makkelijker aangeven wat voor dagdelen je wilt werken.”

 

 

Headlines nieuwsbrief januari

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie