Ruim 75% van de studenten gaat nooit naar een carrièrebeurs

Door StudentenWerk op 01-11-2011
0 reacties | 2674 views

Dat blijkt uit een onderzoekspoll van StudentenWerk onder ruim 600 studenten. Ondanks dat 22% van de studenten aangeeft een carrièrebeurs of carrièredagen handig te vinden om met werkgevers in contact te komen, zoekt ruim 60% van de studenten liever online naar interessante werkgevers en vacatures.

 

Op zoek naar jong talent

De afgelopen maand zijn er weer een aantal carrièrebeurzen georganiseerd en ook in november zullen er weer een aantal beurzen hun deuren openen voor studenten die op zoek zijn naar een interessante werkgever voor de eerste (echte) baan na de studie. Honderden werkgevers ontvangen deze studenten met open armen in de hoop jong talent te kunnen vinden en binden. De vraag is echter: heeft de huidige (online) generatie studenten nog wel behoefte aan een carrièrebeurs of carrièredagen?

 

Studenten carrierebeurs poll

 

Ruim 60% zoekt online naar interessante werkgevers

StudentenWerk vroeg het via een poll aan studenten uit zijn eigen database. Ruim 75% van de studenten gaf aan niet naar een carrièrebeurs of carrièredagen te gaan. De reden hiervoor is dat ze interessante werkgevers en vacatures via internet opzoeken.(62%). 9% heeft geen behoefte aan een carrièrebeurs omdat ze al weten bij welk bedrijf ze na de studie willen gaan werken. En 5% vindt dat er op een carrièrebeurs geen interessante werkgevers/workshops voor hem/haar te vinden zijn.

 

 22% vindt carrièrebeurs handig

Toch is er ook een gedeelte van de studenten die wel de meerwaarde van een carrièrebeurs inziet. 22% van de respondenten vindt een carrièrebeurs erg handig om met (top) werkgevers in contact te komen. 2% van de studenten gaat wel naar een carrièrebeurs, maar alleen omdat ze door ouders en/of opleiding gestuurd worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie