Kwart van de studenten vindt miljardenlening Griekenland weggegooid geld

Door StudentenWerk op 09-08-2011
3 reacties | 2950 views

25% van de studenten vindt een tweede miljardenlening aan Griekenland weggegooid geld. 11% geeft daarbij zelfs aan dat de Grieken toch niet te vertrouwen zijn. Zo blijkt uit een onderzoekspoll van StudentenWerk onder bijna 400 respondenten (hbo en wo opgeleid).

 

Poll Griekenland

 

Dweilen met de kraan open

Op donderdag 21 juli jl. is de knoop doorgehakt. Het noodlijdende Griekenland krijgt wederom steun van de 17 eurolanden. Dit keer maar liefst 159 miljard euro. Vorig jaar heeft Griekenland al 110 miljard euro ontvangen en toch is de schuld weer toegenomen. Is het dweilen met de kraan open of heeft een lening dit keer wel zin? StudentenWerk vroeg het via een poll aan studenten uit zijn eigen database. De poll is ingevuld door 209 mannen en 179 vrouwen.

 

Die Grieken zijn niet te vertrouwen!

25% van de studenten ziet geen heil in de vele miljarden die wederom in Griekenland worden gepompt. 11% antwoordde dat de Grieken toch niet te vertrouwen zijn en 14% vindt dat verdere hulp geen zin heeft.

 

Belastingen verhogen en bezuinigingen doorvoeren

Toch zijn er ook studenten die wel achter een tweede reddingsactie staan. 13% van de studenten vindt dat hulp noodzakelijk is om te voorkomen dat de crisis overslaat op Italië en Spanje. 35% van de studenten vindt dat Griekenland dan wel zelf de belastingen moet verhogen en bezuinigingen moet doorvoeren. 18% van de studenten is wel voor hulp, maar ziet de toestand niet verbeteren door het aanbieden van een nieuwe lening.

Reacties

16-12-2011

Ik:

Ik niet hoor, het heeft allemaal met het financiele systeem te maken

11-12-2011

Kas:

Ja daar ben ik het helemaal mee eens!

30-11-2011

Student:

Ik vind het maar vreemd dat veel mensen niet eens een lening kunnen krijgen en er zoveel geld naar Griekenland gaat.

Plaats jouw reactie