Creatief op de arbeidsmarkt: What really matters is to be yourself

Door Lisa Klijn op 06-07-2011
0 reacties | 3829 views

Al een tijdje speur ik het internet af voor mijn ‘creatief op de arbeidsmarkt blogs’ op zoek naar creatieve uitspattingen van mensen die op zoek zijn naar een baan of stage. Het wordt steeds lastiger, alhoewel je je ook kunt afvragen of ik niet steeds minder snel onder de indruk ben van CV’s. Ik heb inmiddels zoveel fraaie exemplaren gezien, toch weet ik elke keer wel weer iets te vinden dat zeker de moeite waard is om met jullie te delen.

 

Eindelijk een Hollands video-CV!
Eerlijk is eerlijk, de meeste CV’s waar ik de afgelopen tijd aandacht aan heb besteed komen uit het buitenland, dus heb ik deze keer extra mijn best gedaan om een pareltje van Nederlandse bodem te vinden. En ik heb er een gevonden! Het is dan wel geen technisch hoogstandje: geen ingewikkelde flash programma’s, geen technische snufjes of doorklikmogelijkheden, geen gefotoshop. Het is ‘gewoon’ het video-CV van Francine Aarts: kort, helder en duidelijk, en toch maakt het indruk op me. Lekker Hollands, heel puur en ik denk dat het precies is zoals zij is.

 

 

En tja…. Omdat het toch wel leuk is, wil ik jullie zeker niet onthouden van toch nog een buitenlands hoogstandje. Deze Canadese Alexis Trépanier maakt juist weer wél gebruik van allerlei technische snufjes. Hoe korter zijn haar wordt, hoe meer je over hem te weten komt…. Klinkt dit een beetje vaag? Kijk zelf maar!

 

 

What really matters is to be yourself
Weer twee aantrekkelijke CV’s dus! Ze hebben op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen, toch zegt de Canadese Alexis aan het einde van zijn CV hetzelfde als ik concludeerde over de video van Francine: What really matters is to be yourself! En dat is toch wel belangrijk. Je CV kan er nog zo mooi en professioneel uit zien, maar waar het om gaat is dat de werkgever een goede eerste indruk van jou krijgt. Ik denk dat dat deze twee bovenstaande creatievelingen aardig is gelukt!  

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie