"Over vijf jaar heb ik jouw job" en andere slechte binnenkomers

Door Lisa Klijn op 07-06-2011
0 reacties | 5992 views

Een CV maken en solliciteren, er is al veel over gezegd en geschreven. Met name tips over wat je wel moet doen of voorbeelden van creatieve CV’s  zijn overal  op het internet te vinden. Maar het is ook wel eens leuk om te kijken naar de andere kant: misstappen bij het solliciteren. Laatst kwam ik deze blogpost op Recruitment Views tegen waarin een top 10 gemaakt is van CV blunders. Ik ben zelf verder op zoek gegaan naar blunders bij het solliciteren en heb de leukste voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

 

 Sollicitatie blunder

Toen een HR-manager aan de sollicitant vroeg waarom hij was weggegaan bij zijn vorige werkgever antwoordde hij: "Ik had een probleem met autoriteit."

 

Een sollicitant die om een kop koffie vroeg en daarbij zei: "Ik denk dat ik nog een beetje dronken ben van gisteravond."

 

Een CV waarin wijzigingen van iemand anders stonden, zoals: "Ik denk niet dat je dit hier over jezelf moet zeggen."

 

Een sollicitant zette bij zijn referenties: "Gaarne geen contact opnemen met mijn direct leidinggevende."

 

Een kandidaat prijst 'God' aan als één van zijn referenties. Weliswaar zonder telefoonnummer.

 

Toen een HR-manager aan de sollicitant vroeg naar zijn hobby’s en interesses antwoordde hij: "Zoals u kunt zien, ben ik een jonge, viriele man en ik ben single – als de dames weten wat ik bedoel." Daarna keek de sollicitant naar een van de vrouwelijke, blonde directieleden en voegde aan zijn openhartige relaas toe vooral op blondines te vallen.

 

Deze kandidaat stelt zijn rekruteerder niet meteen gerust. Zijn openingszin in zijn sollicitatiebrief luidt als volgt: "Over vijf jaar heb ik jouw job."

 

Sommige rekruteerders waarderen het als ze meteen een gezicht op een sollicitant kunnen plakken. Maar deze kandidaat ging wat ver in het personaliseren van haar CV: ze plaatste bovenaan een foto van haar geliefde huiskat.

Een kandidaat vertelde de interviewer waar zij moest gaan zitten.

 

Een sollicitant legde uit dat hij een onderbreking had in zijn loopbaan omdat hij drie maanden nodig had gehad om de dood van zijn poes te verwerken.

 

Wil je nog meer blunders lezen? Kijk dan op Careerbuilder, Vacature.com of Experteer-blog.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie