Creatief op de arbeidsmarkt: Twitter CV en andere kunsten

Door Lisa Klijn op 01-06-2011
4 reacties | 9694 views

Een eigen website bouwen, een magazine over je zelf maken, je CV omtoveren tot een Twitter account of gewoon je zelf verkopen in een filmpje…. Het  zijn allemaal mogelijkheden om je op een opvallende manier te presenteren bij de zoektocht naar een baan of stage. Ik laat je graag een aantal leuke voorbeelden zien.

 

Interactive skills

Deze jongen komt je misschien bekend voor. Er is namelijk al veel over hem geschreven. Toch vind ik dat hij niet mag ontbreken in deze selectie van creatievelingen. Het gaat om Graeme Anthony, een jonge PR professional, die  op zoek is naar een baan.

 

 

Het is een mooi voorbeeld van een video CV, waarin hij als communicatie expert laat zien wie hij is en dat hij geschikt voor zijn vak is. Na 34 seconden verschijnt er een interactief menu in zijn filmpje, met de opties: About me, Portfolio, Skills, Timeline en Contact. Als je op één van deze opties klikt, verschijnt er een nieuw filmpje waarin hij uitgebreider op één van deze onderwerpen in gaat. Deze manier van interactiviteit kende ik nog niet, maar ik vind het zeker een verrijking van een video CV.

 

Twitter CV
Fransman Arnaud Rouyer is op zoek naar een stage en heeft daar een originele manier voor gevonden. Hij heeft een Twitter account omgetoverd tot een waar CV.

 

 

Je moet even goed kijken, want op het eerste gezicht ziet het er uit als een gewone Twitter pagina. Hij heeft zijn werkervaring en opleidingen verwerkt in zijn tweets waar je ook op kunt klikken om rechts in beeld meer informatie te krijgen. Ik vind het een leuke speelse manier om je zelf te presenteren.  Voor de mensen die het niet waarderen zit er ook nog een knop op waardoor je in één klik een standaard CV in .pdf krijgt.     


Personal Branding
Ook Femke Koster, een 21-jarige studente Commerciële Economie,  is op zoek naar een afstudeerstage in de sport, evenementen of entertainmentbranche.

 

Website Femke Koster

 

In plaats van een oproep op het internet te plaatsen, of een CV naar verschillende werkgevers te versturen, is zij op een andere manier aan de slag gegaan. Femke heeft een website gemaakt waarin zij zichzelf als ‘merk’ neerzet. Daarnaast heeft zij ook nog een magazine gemaakt  waarin je alles over haar kunt lezen. Een mooi voorbeeld van personal branding dus! De website en het magazine zien er goed en verzorgd uit. Je krijgt een goed beeld van Femke zelf en van Femke’s kijk op de marketingwereld.

Reacties

02-07-2011

Femke:

Dank voor het noemen Lisa en goed verwoord. En ik ga verder met mijn personal branding!

11-06-2011

Arnaud Rouyer:

Hi =) Sorry for only speaking english, dutch's not one my selling points :p Just wanted to thank you for talking about me and helping me spread this around the corners of the web :) I used GoogleTranslate to understand your article and yeah, most people are lost because this looks like the original one. People like or they don't but it's the way I want to express myself :) Thanks again! PS: Now that your article made me feel like an internet celebrity, don't hesitate if you want me for a full exclusive interview =D

06-06-2011

Karlijn Fiesler:

@robert dankjewel! Maar de credits gaan naar Lisa klijn, zij schrijft de artikelen over creativiteit op de arbeidsmarkt wekelijks!

06-06-2011

Robert Spalt:

Mooi artikel Karlijn, leuk om te zien waar de nieuwe generatie mee bezig is en hoe creatief ze zijn. gr Robert Spalt

Plaats jouw reactie