​Geld verdienen met je samenvattingen, hoe doe je dat?

Door Lisette de Graaf op 17-11-2015
1 reactie | 6400 views

Zit je tentamenweek er weer op? Tijd voor ontspanning en een feestje! Maar gooi nu niet direct je studiespullen in de kast, want met jouw zelfgeschreven samenvattingen kun je supermakkelijk geld verdienen.

Niet iedereen heeft de tijd en zin om urenlang samenvattingen te maken, vooral niet als je al over een paar dagen je tentamen hebt. Genoeg studenten dus die een paar euro willen neertellen voor jouw zelfgeschreven samenvatting!

Verkoop je samenvattingen online
Natuurlijk kun je je uittreksel op Marktplaats aanbieden, maar je kunt het ook slimmer aanpakken. Er bestaan speciale sites waar studenten samenvattingen aan elkaar verkopen, zoals Stuvia, StudentsOnly en Knoowy. Maar hoe pak je dat aan?

StudentenWerk probeerde Stuvia alvast voor je uit! Lees hieronder hoe je in een paar stappen supermakkelijk geld kunt verdienen.

Stap 1: schrijf een killersamenvatting
Iedereen mag zijn samenvattingen op Stuvia plaatsen, maar dan moeten ze natuurlijk wel van goede kwaliteit zijn. Let er dus op dat ze grammaticaal, inhoudelijk en structureel kloppen. Benieuwd hoe je een ijzersterke samenvatting maakt? Bekijk dan deze tips.

Stap 2: bepaal je prijs
De prijs die je voor je werk vraagt, mag je zelf bepalen. Afhankelijk van de lengte en inhoud kosten de meeste documenten gemiddeld tussen twee en zes euro. Per download ontvang je dus een kleine bijdrage, maar hoe meer je verkoopt, hoe sneller dit oploopt. Zo verdien je al snel een volle tas boodschappen per maand terug.

Talita Anthonio studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft al meerdere samenvattingen op Stuvia gezet: “In twee dagen tijd heb ik al bijna vijftig euro verdiend!” Natuurlijk kun je je studiegenoten ook een plezier doen door je werk gratis te delen.

Stap 3: upload je document
Hierna kun je gratis een account aanmaken en je samenvatting uploaden. Geef aan bij welke opleiding en welk vak het document hoort, en welk prijskaartje je eraan hangt. Om de vindbaarheid van je samenvatting te vergroten, kun je een beschrijving en tags toevoegen.

Stap 4: share op social media

Staat je document online? Deel het dan met je vrienden, familie en studiegenoten op Facebook, LinkedIn of Twitter. Wat goed werkt, is bijvoorbeeld een Facebook-groep van je werkgroep, je opleiding of van een bepaald vak. Hoe meer views en downloads, hoe meer je verdient!

Of leer van je medestudenten
Heb je zelf geen werk om te delen? Voor je eigen tentamens en projecten kun je zelf natuurlijk ook samenvattingen downloaden. Studenten van verschillende hbo- en wo-opleidingen hebben al meer dan 100.000 documenten geschreven. Studeer je in het buitenland? Er zijn ook talloze samenvattingen beschikbaar uit België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Zuid-Afrika. Grote kans dus dat er ook voor jou iets bij zit!

Reacties

24-09-2016

Simon:

Stuvia werkt inderdaad erg goed. Ik verkoop nu ook mijn samenvattingen via https://www.kennisdelen.org/. Daar verdien ik meer per verkocht document. Ik heb ook bij KennisDelen al wat samenvattingen verkocht :-).

Plaats jouw reactie