Vier tips voor een superstart van je eerste studiejaar

Door Lisette de Graaf op 03-09-2015
0 reacties | 3727 views

Na een zomervakantie vol uitslapen, festivals en feestjes is het eindelijk zover: je gaat studeren! Wil jij jouw allereerste collegejaar met een superstart beginnen? Lees dan onderstaande tips.

vier tips voor een superstart van je eerste studiejaar

1. Socialize

Het komende jaar zul je met veel mensen moeten samenwerken, en dat gaat een stuk beter als je elkaar goed kent. Duik na college dus gezellig met je studiegenoten de kroeg of de stad in, dan kunnen jullie elkaar direct vertellen welke docenten je te vriend moet houden en wie de meeste opdrachten geeft.Het kennen van veel mensen is niet alleen leuk, het is ook een handige manier om alvast een netwerk op te bouwen voor je toekomstige carrière. Connect daarom direct met je nieuwe vrienden op LinkedIn!

vier tips voor een superstart van je eerste studiejaar

2. Zoek een bijbaan

Studeren, op kamers wonen, bij een studenten- of sportvereniging zitten en alle feestjes afgaan is heel leuk, maar wel erg duur! Gelukkig zijn er op YoungCapital.nl genoeg bijbanen om geld mee te verdienen. Ga bijvoorbeeld aan de slag in de klantenservice, verkoop of als administratief medewerker.Je vergroot je kans op een bijbaan door bij je sollicitatie een video-cv mee te sturen. Vorige maand konden eerstejaarsstudenten op de introductieweken in Leiden en Groningen in onze videobus gratis een professioneel video-cv opnemen. Check het verslag hieronder!


3. Leer studeren

Uren blokken voor een tentamen is nooit leuk, maar het scheelt al een hoop als je op een zo fijn mogelijke manier kunt studeren. Richt daarom een goede studieruimte in, waar je in alle rust kunt leren. Zoek geen kleine ruimte uit, maar juist een ruimte met veel licht en veel zuurstof. Of maak je opdrachten in een gezellige koffiebar voor een cappuccino of verse smoothie én gratis Wi-Fi.Een website die het studeren een stuk makkelijker maakt, is Stuvia. Dit is een online marktplaats waar studenten hun zelfgeschreven samenvattingen, uittreksels en aantekeningen op plaatsen, die jij kunt kopen! Kant-en-klare samenvattingen, wie wil dat nou niet?4. Wees uitgerust

We kennen het allemaal wel: ’s avonds wil je nog zoveel doen, zoals sporten, afspreken met vrienden en dat ene televisieprogramma nog zien. Maar zorg er wel voor dat je genoeg slaap krijgt! Als je goed uitgerust bent, verbetert dat namelijk je studieprestaties. Volg dit advies dus ook op, ook al klinken we nu net als je ouders ;-).

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie