De aantrekkelijkste steden voor een stage in het buitenland

Door StudentenWerk op 19-05-2015
0 reacties | 4468 views

En dan is het moment daar dat je stage gaat lopen. Je eerste stappen op de arbeidsmarkt, noemen ze het ook weleens. Of het nu gaat om een stage die binnen je opleiding verplicht is, eentje die je in je vakantie of naast je studie doet om wat bij te verdienen, of een stage wanneer je afgestudeerd bent, één ding is zeker: de ervaring die je hier opdoet, is veel leerzamer dan wat je al die tijd in je schoolboeken hebt gelezen.

boek met tekeningen van bezienswaardigheden overal ter wereld

We kennen allemaal het typische beeld van de stagiair die koffie moet brengen en dossiers moet kopiëren, maar laat je niet misleiden, een stage houdt vaak veel meer in. En wat is er beter dan een stage in het buitenland te lopen? Dan heb je er meteen die ervaring weer bij! Wij zetten met de hulp van GoEuro alvast de beste steden voor een stage op een rijtje!

Gent, België

Gent staat bekend als een van de jongste en creatiefste steden van België, dus een betere stageplek zal je niet vinden. Je kan er terecht in verschillende sectoren, zoals techniek, farmacie, geneeskunde, recht, onderwijs en overheid. Er zijn veel start-ups die op zoek zijn naar stagiairs in de PR, online marketing, design en media. Gezien Gent ook een studentenstad is, en er zich een grote universiteit bevindt, is het een perfecte overgang tussen het studentenleven en het werkende leven. De stad beschikt over tal van musea en galerijen en heeft een bruisend nachtleven tijdens het weekend, met vele kroegen en clubs. In de zomer kan je je tussen de jongeren aan de Graslei begeven, voor een heerlijk relaxte namiddag in het zonnetje.


Gemiddeld loon: Normaal gezien verdienen studenten niets voor hun stage, aangezien een stage gezien wordt als deel van je studieopleiding. Maar afhankelijk van het bedrijf waar je te werk gesteld wordt, kun je wel een klein loon ontvangen.

Berlijn, Duitsland

Berlijn: de start-up-hoofdstad van Europa. De ideale plaats dus voor een stage in bijvoorbeeld marketing, design, public services en management. De hele stad ademt creativiteit met galerijen, theaters en concerthallen. Voor een relaxte zaterdagnamiddag kun je terecht in een van de vele parken of struin je over een van de Berlijnse rommelmarkten. En ‘s avonds kun je natuurlijk het nachtleven induiken! In deze smeltkroes van verschillende culturen en nationaliteiten leer je snel nieuwe mensen kennen. Gemiddelde loon: Sinds 2015 geldt er in Duitsland een minimumloon van € 8,5 per uur. Dit loon geldt ook voor stagiairs.

Cádiz, Spanje

het strand van Cádiz in Spanje

Zin in een stage in het zonnige Spanje? Cádiz is de perfecte combinatie voor een vakantie én een stage. Na het werk kan je genieten van de Spaanse zwoele avonden op een terrasje met heerlijke tapas. Het weekend breng je het best door op het strand Playa La Caleta. Stageplaatsen in dit Spaans paradijs kunnen voornamelijk gevonden worden in de toeristische sector, veeteelt of vissen. Gemiddelde loon: Tussen de € 400 en € 900. 

Manchester en Salford, Verenigd Koninkrijk

Manchester is de tweede grootste metropool in het Verenigd Koninkrijk, na Londen. Er zijn hier veel ondernemingen te vinden, maar ook een uitgebreide kunst- en muziekscene. Sinds kort is de BBC in de stad gevestigd, waardoor er verschillende stages in de media en journalistiek beschikbaar zijn. Met een van de beste muziekscenes kun je in Manchester gemakkelijk een concert meepikken. Of duik gezellig in een van de vele pubs. Voor een cocktail in het stadscentrum betaal je £ 7, een pint bier in de lokale pub is £ 3.


Gemiddeld loon: Veel stages in het Verenigd Koninkrijk zijn onbetaald, maar bedrijven betalen wel vaak voor de reiskosten en soms een klein bedrag voor de lunch. Betaalde stages komen wel voor bij grotere bedrijven.

Faro, Portugal
Strand van Faro in Portugal

In het warme Faro in Portugal kun je gemakkelijk stage lopen in de toeristische sector of in de gezondheidszorg. Buiten het werk kun je genieten van de prachtige Portugese stranden, zoals het Ilhas Desertas, de paradijselijke eilanden waar je heerlijk kunt ontsnappen aan al het werk. Ook duiken is een populaire activiteit hier, en je zou ervan opkijken hoeveel rust de onderwaterwereld je kan brengen. In de stad kun je heerlijk verdwalen in het historische centrum, of een bezoekje brengen aan de angstaanjagende Carmo Kerk, die volledig bedekt is met schedels en botten. Gemiddeld loon: tussen € 300 en € 700.

Wenen, Oostenrijk

Wenen is een stad van tradities, en staat bekend als een van de mooiste steden van Europa. Vroeger was Wenen de hoofdstad van een groot rijk, waarvan de overblijfselen, in de vorm van kastelen, de stad sieren. En ook de Alpen zijn niet ver weg voor een sportief weekendje. Voor een stage kun je in vele sectoren terecht, maar de meeste plekken zijn te vinden in de media, marketing, economie of management. Het gemiddelde loon ligt meestal tussen de € 700 en de € 850.

Florence, Italië 
uitzicht over Florence in Italië

Ga naar Florence als je op zoek bent naar een stage in de architectuur en design, kunsten, theater, fotografie, film en televisie, onderwijs, uitgevers of communicatie en reclame. ‘s Avonds kun je genieten van de vele cafés, wijnbars en uitstekende restaurants. En als je graag wijn drinkt, mag je zeker een uitstapje naar Montepulciano niet overslaan! Een kaartje voor de bus kost je € 1,20, een maaltijd tussen de € 3 en € 10 en een koffie ongeveer € 1. Voor een biertje ben je ongeveer € 3 tot € 4 armer.

Gemiddeld loon: Je loon wordt gebaseerd op de kosten die je maakt gedurende de periode. Dit bedrag ligt tussen de € 300 en de € 650. 

Kopenhagen, Denemarken

Loop stage in Kopenhagen, waar je terecht kunt in verschillende sectoren zoals de verkoop, social media, webdesign, software ontwikkeling, ingenieurswetenschappen, klantenservice en klinisch onderzoek. De populairste sectoren zijn de verkoop, IT en wetenschap. Kopenhagen is de meest bezochte stad van heel Scandinavië! Een maaltijd in een betaalbaar restaurant kost je tussen de € 10 en € 17 en je bijhorend biertje krijg je voor € 8. Een enkele reis met het openbaar vervoer is €3. Gemiddeld loon: Stages zijn doorgaans betaald in Denemarken, met een gemiddeld loon tussen de € 500 en  €1100 per maand.


Toulouse, Frankrijk

foto van gebouw in Toulouse

Toulouse, ook wel bekend als ‘La ville rose’, is een prachtige stad, met een enorme hoeveelheid aan historische plaatsen en monumenten om heerlijk in de Franse charme te verdwalen. Zie je jezelf al zitten met een glaasje wijn en een stokbrood, dwalend door de Franse straten waarbij je probeert met je beste Frans een koffie te drinken met de locals? Toulouse is ook een studentenstad waar studenten graag ‘s avonds een van de vele kroegen induiken. De meeste stageplaatsen in Toulouse kunnen gevonden worden in de ruimtevaartkunde, gezien Toulouse de thuisstad van de Airbus is. Je kan er bovendien ook l’Espace bezoeken, waar zich een indrukwekkende replica van de raket Arriane 5 bevindt.
Gemiddeld loon: Een stage van minder dan 2 maanden is meestal niet betaald, het minimunloon voor een stage van 2 maanden of meer is €508.


Bron: Goeuro

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie