Gezakt voor je tentamens? Zes redenen om niet op te geven!

Door StudentenWerk op 04-11-2014
0 reacties | 3414 views

Nu de tentamens achter de rug zijn, is het nagelbijten tot de resultaten binnenkomen. Vallen jouw eerste cijfers tegen? Wanhoop niet. Laat je in plaats daarvan inspireren door deze zes succesvolle mensen en de obstakels die zij overwonnen.

Leiderschap, innovatie en succes komen niet aanwaaien. Om dit te bereiken moet je hard werken en in jezelf geloven. Maar als alles tegenzit en niets lijkt te lukken, is dat weleens moeilijk.

Bedenk dat alle succesvolle ondernemers, wetenschappers en beroemdheden één ding gemeen hebben: ze gaven niet toe aan de verleiding om de handdoek in de ring te gooien, maar bleven doorzetten om de obstakels op hun weg te overwinnen.Lees hieronder zes verhalen van inspirerende mensen die afwijzing en ellende hebben doorstaan om succes te bereiken:Succesverhaal 1: het eerste bedrijf van Bill Gates mislukte faliekant

Jazeker, we bedoelen de Bill Gates met 76 miljard dollar op zijn bankrekening. Hij was niet altijd het technologische genie die we allemaal kennen als een van de meest innovatieve en behendige ondernemers uit de geschiedenis.Gates en zijn zakenpartner Paul Allen begonnen oorspronkelijk met ‘Traf-O-Data’, een bedrijf dat data analyseerde uit camerabeelden van wegverkeer. Het bedrijf flopte volledig, omdat het product niet werkte zoals bedoeld.Maar Gates beschouwt zijn eerste bedrijf nog altijd als een cruciale leerervaring. Mislukken is iets wat ons allemaal overkomt, belangrijker is hoe je ermee omgaat.En Gates is zeker niet de enige. Sterker nog, de meeste succesvolle ondernemers – zeker in de technologiesector – stegen pas tot grote hoogte na jaren aanmodderen en talloze mislukte projecten. Met uitzondering van de oprichters van StudentenWerk natuurlijk, die scoorden al in hun studententijd ;-).


Succesverhaal 2: Richard Branson was een waardeloze student 

Richard Branson haalt tot de dag van vandaag de krantenkoppen met spraakmakende uitbreidingen van zijn Virgin-imperium. Met als recent voorbeeld de toeristische ruimtereizen van Virgin Galactic.Maar als tentamen- en examencijfers een betrouwbare graadmeter waren, zouden we nog nooit van Branson gehoord hebben. Branson was en is namelijk dyslectisch, wat voor een belangrijk deel verklaart waarom hij hopeloos slechte cijfers haalde op school.Ondanks die handicap bleef Branson knokken om zijn ideeën te realiseren, en inmiddels staat hij al jaren aan het roer van een van de grootste en innovatiefste bedrijven ter wereld. Heb je dus een onvoldoende gehaald? No worries, misschien schuilt er wel een Branson in jou!


Succesverhaal 3: Albert Einstein werd geweigerd door de universiteit

Einstein geldt als de ‘vader van de moderne natuurkunde’. Niet slecht voor iemand die in eerste instantie niet eens werd toegelaten tot de universiteit. Einstein was geen wonderkind; hij haalde slechte cijfers, zat in de klas meestal te dromen en zakte de eerste keer voor het universitair toelatingsexamen.Uiteindelijk studeerde Einstein toch af, en hij ontwikkelde vervolgens de wetenschappelijke theorieën die nog altijd het fundament vormen van de moderne natuurkunde. Zelfs als je niets van natuurkunde weet, ken je wel zijn bekende formule E = mc2 (ook al weet je niet wat het betekent).Voor de meeste mensen lijkt een afwijzing door een universiteit een eindstation. Maar Einstein zette door en is nu nog steeds de belangrijkste wetenschapper die ooit heeft geleefd. Houd dat in gedachten, als je een afwijzing voor je kiezen krijgt.


Succesverhaal 4: James Dyson (die van de stofzuiger) mislukte 5.127 keer

Van Thomas Edison wordt beweerd dat hij pas na duizend pogingen een gloeilamp wist te maken die werkte. Maar Edison kan in dat opzicht niet tippen aan de hedendaagse uitvinder James Dyson.Ruim vijftien jaar lang probeerde Dyson tevergeefs om een beter soort stofzuiger te bouwen. In die periode belandden maar liefst 5.127 prototypen op de schroothoop. Maar Dyson hield vol en kwam met ieder prototype een stap dichter bij zijn doel. En nu is hij miljardair.Wanneer je een mooi nieuw product koopt, zie je niets van de talloze lelijke, onafgemaakte prototypen die eraan voorafgingen, maar ze zijn er wel degelijk! Blijf dus gewoon verder testen en experimenteren, en uiteindelijk – zelfs als het meer dan 5.000 pogingen kost – zul je iets geweldigs bereiken. Al hopen we natuurlijk wel dat jij je her wat sneller haalt... 

Succesverhaal 5: Steve Jobs werd uit zijn eigen bedrijf geschopt

Apple is niet altijd het succesvolle merk geweest zoals we het nu kennen. Kort nadat Jobs samen met Steve Wozniak Apple had opgericht, werd hij na een aantal mislukte projecten de laan uitgestuurd.

Woedend, maar vastberaden startte hij een nieuw bedrijf – NeXT – waarvan de hardware rampzalig flopte. Maar de software van NeXT was wel succesvol, en toen Apple deze divisie overnam, keerde Jobs terug bij het bedrijf. De rest is geschiedenis.

Steve heeft met Apple een merk gecreëerd dat een gigantische impact heeft op het leven van miljoenen mensen. Grote kans dat jij dit blog nu ook leest op een van zijn producten.


Jobs bewijst dat je nooit iemand moet afschrijven – vooral jezelf niet. In plaats van te zwelgen in moedeloosheid, stak hij zijn energie in nieuwe ondernemingen en schaafde hij constant zijn ideeën bij, totdat hij de weg terug vond naar de top.


Succesverhaal 6: Oprah Winfrey overwon een tragisch verleden

Na jaren van mishandeling liep Oprah Winfrey weg van huis om op haar 14e te bevallen van een kind dat kort na de geboorte overleed. Ondanks die jeugd vol tragiek en ellende wist Winfrey met haar goede schoolcijfers een studiebeurs te behalen.Nu kent iedereen haar als een van de invloedrijkste vrouwen ter wereld, met een vermogen dat in de miljarden loopt. Alleen al haar voornaam is een wereldmerk en een begrip voor miljoenen fans over de hele wereld.Na alles wat ze heeft doorstaan, had Oprah Winfrey makkelijk in de slachtofferrol kunnen blijven hangen. In plaats daarvan zette ze door om iets groots te bereiken.Conclusie: maak tegenslagen tot kansen

Na het lezen van deze zes verhalen kijk je vast anders naar jouw onvoldoende. Juist je moeilijkste momenten bieden de grootste kansen. Want iedere tegenslag is een stap op weg naar succes! Denk dus aan Branson, Dyson of Oprah, wanneer je de volgende keer studie-ontwijkend gedrag vertoont! 


Bron: www.Inc.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie