Zo maak je van een ‘gek’ zomerbaantje een cv-booster!

Door StudentenWerk op 16-07-2014
0 reacties | 4533 views

De zomervakantie is begonnen! Het eind van het schooljaar betekent voor veel jongeren het begin van de vakantiewerkperiode! Oftewel: het moment om een fijn zakcentje te verdienen en je cv te versterken. Maar hoe maak je van een ‘gekke’ vakantiebaan een cv-booster? Here’s how to do it.

Zes op de tien jongeren willen werken in de zomer, om hun cv een boost te geven. Dat gaat uitstekend met banen in een callcenter of op een kantoor. Maar er is ook vakantiewerk waar je misschien niet snel aan zou denken en dat wel goed scoort op je cv! Hieronder drie voorbeelden, inclusief de capaciteiten die je met deze baantjes aantoont. YoungCapital collega's in photobooth
Lang leve de Photobooth Manager! 


1. Photobooth Manager 
De baan: Ideaal voor wie houdt van feesten, bruiloften en events. Met een fotohokje reist de Photobooth Manager zelfstandig af naar de plaats van bestemming. Hij bouwt de cabine op en af en geeft de feestgangers een blijvende herinnering van een geweldige dag of avond! 

De skills: Je moet je in je eentje goed staande weten te houden te midden van een feestende menigte en daarbij je ‘klanten’ entertainen. Dat zegt veel over jouw sociale vaardigheden, je spontaniteit en je zelfstandigheid. 


schoolboekeninspecteur aan het werk
De Schoolboekeninspecteur is streng doch rechtvaardig. (Foto: Jacqueline Spaans.) 


2. Schoolboekeninspecteur en -distributeur
De baan: Om ervoor te zorgen dat honderdduizenden scholieren het volgende schooljaar weer goed kunnen beginnen, moeten hun boeken ingeleverd en gecontroleerd worden. De Schoolboekeninspecteur ziet erop toe dat studenten alle boeken inleveren en controleert ze op kauwgom, penstrepen en ezelsoren. Daarnaast zijn honderden Schoolboekendistributeurs nodig in het magazijn, om nieuwe schoolboeken te verpakken en te verzenden. Je werkt in teams, dus extra leuk om samen met je vrienden te doen!

De skills: Als je duizenden boeken op een dag moet verwerken, moet je goed kunnen omgaan met targets. Iedereen in je team heeft zijn eigen taak. Mis jij je targets, dan heeft je hele team daar last van. Je bent nauwkeurig en een echte teamplayer. comic van vlieg op de muur


3. Notulist bij functioneringsgesprekken

De baan: het functioneringsgesprek is een gevreesd moment voor veel werknemers. Omdat de gesprekken lang duren en er veel belangrijke dingen worden gezegd, wordt het woord voor woord genotuleerd. De notulist is de zogenaamde fly on the wall: de aanwezigen mogen niet merken dat je er bent, ook niet als het gesprek persoonlijk wordt.De skills: jij beheerst de Nederlandse taal uitstekend en bent professioneel en discreet, ook in lastige situaties. Een goede oefening voor journalistiekstudenten of secretaresses in spe.
Wil jij ook een leuke vakantiebaan? Bekijk dan ons actuele aanbod!Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie