Soepele overgang OV-chipkaart dankzij 600 StudentenWerkers!

Door StudentenWerk op 09-07-2014
0 reacties | 2193 views

Geen papieren kortingskaartjes meer uit de automaat; het is voor treinreizigers wel even wennen. Sinds woensdag 9 juli kun je alleen nog met de OV-chipkaart reizen. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben de Nederlandse Spoorwegen op 118 grote stations 600 uitzendkrachten van StudentenWerk ingezet om reizigers te helpen en vragen te beantwoorden. 


De OV-chipkaart bestaat al even, maar sinds 9 juli is het oude papieren kortingskaartje officieel vervangen door de OV-chipkaart. Het opladen van de kaart en het in- en uitchecken is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom staan van 9 tot en met 15 juli ruim 600 uitzendkrachten van StudentenWerk in heel Nederland op diverse stations bij de automaten klaar om reizigers te helpen. Je kunt hen herkennen aan de blauwe hesjes of witte shirts! 


De meeste vragen betreffen het bedienen van de automaat en het opladen van de OV-chipkaart. Ook is er verwarring over het verdwijnen van het papieren kaartje: het reizen met korting kan niet meer met een papieren kaartje, maar andere papieren kaartjes zijn nog gewoon bij de automaat te koop.

 

600 kandidaten werven binnen 5 weken

StudentenWerk zette voor het OV-chipkaartproject een grootschalige werving op poten. Het uitzendbureau organiseerde in ruim een maand voor de NS maar liefst 2090 sollicitaties, 732 intakegesprekken en 6 trainingsdagen! "Met zulke grote projecten kunnen wij laten zien waar wij goed in zijn", zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. 


"Door onze database kunnen we razendsnel duizenden mensen activeren en effectief screenen. We spreken onze kandidaten natuurlijk ook altijd persoonlijk, want het is voor zo'n functie heel belangrijk dat kandidaten de juiste servicegerichte uitstraling hebben." 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie