Mirjam Sterk aan de slag als verkoopmedewerker

Door Wendy Dallinga op 11-12-2013
0 reacties | 4258 views

StudentenWerk zette dinsdag 10 december een bijzondere kandidaat aan het werk: Mirjam Sterk. De ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid ging kort aan de slag als shopmedewerker bij T-Mobile en als verkoopadviseur bij Hunkemöller in de Amsterdamse Kalverstraat. Met de campagne Piekwerk wil Mirjam Sterk de aandacht vestigen op pieken in de werkgelegenheid rond de feestdagen en de kansen die deze bieden voor jongeren en werkgevers.


Mirjam Sterk en Myrte Pille, medewerker Hunkemöller Amsterdam, brengen de winkel op orde


Als eerste bracht Mirjam Sterk een bezoek aan de Hunkemöller waar ze een stoomcursus verkoopmedewerker kreeg van Myrte Pille: "Je haalt de kleding van het hangertje, die doe je weg. Je zorgt dat de alarmpjes eraf worden gehaald. Vervolgens scan je alle producten." Wat vindt Mirjam Sterk van het werk als verkoopmedewerker? "Ik vind het mooi om te zien hoe een filosofie van een winkel doorvertaald wordt naar hoe je klanten benadert. Daar zit wel echt een idee achter."


Myrte geeft Mirjam Sterk een stoomcursus bh's labelen


Sterk over Piekwerk: "Het is fijn als jongeren werk vinden voor meer dan 30 uur per week, maar veel jongeren zoeken een bijbaan voor naast hun studie. Ze zijn zich aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Een bijbaan kan daar een goede bijdrage aan leveren. Uit onderzoek is gebleken dat 73 procent van de jongeren graag extra werkt in deze piekperiode, daar waar andere mensen graag op vakantie gaan."


StudentenWerk-kandidaat Ilse van Stijn helpt klanten in de T-Mobile store


Ilse van Stijn (22) werkt sinds kort in de T-Mobile winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. Ze legt aan Mirjam Sterk uit wat haar werk inhoudt en vertelt waarom ze het werk zo leuk vindt: "Ik zie het als een uitdaging om de gestelde targets te halen. Daarnaast haal ik veel voldoening uit het helpen van klanten. Je doet in de winkel goede communicatieve vaardigheden en mensenkennis op die nuttig zijn voor toekomstige baan.” 


Doorgroeien gebeurt regelmatig. Afgelopen jaar kwamen er dertig uitzendkrachten in vaste dienst bij T-Mobile. Regiomanager Bart-Jan Klein Wassink en citymanager Hakan Topcu (zie foto hieronder) begonnen twaalf jaar geleden zelf ook als verkoper bij T-Mobile.


V.l.n.r.: T-Mobile directeur sales en retail Onno Rip, Ilse van Stijn, Mirjam Sterk, oprichter StudentenWerk Bram Bosveld, regiomanager Bart-Jan Klein Wassink en citymanager Hakan Topcu.


Fotografie: Jacqueline Spaans

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie