540 oorlogskinderen blij door 'bizarre banen'

Door StudentenWerk op 02-04-2013
0 reacties | 3811 views

Afgelopen vrijdag eindigde de actie 538 voor War Child 2013. StudentenWerk leverde niet alleen vrijwilligers voor de evenementen, maar bracht ook zes bizarre banen onder de hamer: drie banen met hoge aaibaarheidsfactor en drie echte topvacatures! Op de speciale veilingsite van 538 voor War Child werd tot 5 uur 29 maart flink geboden. Wat is de totaalopbrengst?

In totaal heeft StudentenWerk, hoofdsponsor van 538 voor War Child, met de veiling van bizarre banen 6.488 euro opgehaald. Met 12 euro kan War Child al een oorlogskind helpen zijn of haar verleden achter zich te laten. Dat betekent dat War Child met 6.488 euro ruim 540 oorlogskinderen onderdak, onderwijs en psychische ondersteuning kan bieden!

Welke vreemde vacatures werden er geveild en hoeveel brachten ze op?

1. Dagje wildedierenarts in Safaripark Beekse Bergen

De winnaar van deze gewilde baan overbood in de allerlaatste seconde zijn concurrentie! Met een bod van 1.805 euro staat deze vacature met stip op nummer 1: een dagje meelopen met de dierenarts van Safaripark Beekse Bergen! De winnaar trekt met een assistent naar eigen keuze een dag door het park om het loslopend Afrikaans wild van dichtbij te bestuderen en waar nodig hulp te bieden.


2. Gedeelde tweede plaats: Apenheul-directeur en directeur 538

Een dag de baas spelen over een stelletje apen, of over een bende brutale dj’s? Mensen hebben hier veel geld voor over: beide directiefuncties brachten 1.551 euro op.


3. Dagje dolfijnentrainer Dolfinarium Harderwijk

Een zeer exclusieve blik achter de schermen bij de nieuwste show Aquabella, plus vijf vrijkaartjes voor de première in mei. De dolfijnenliefhebber die door de sollicitatie kwam, bood 1.000 euro!

4. Backstage Assistant Nacht van Oranje

Voor een bod van 401 euro brengt de winnaar van deze vacature zijn koninginnenacht door achter de schermen bij muziekspektakel Nacht van Oranje, in Sportpaleis Ahoy. Samen met Frans, Gerard, Corrie, Wolter en vele anderen. Oer-Hollandser kan niet!

5. Hoogtespecialist Euromast

Gratis abseilen met een vriend of vriendin, een Abseil T-shirt en een glas prosecco in het Euromast-restaurant. Kortom: een topprogramma dat de hoogste bieder wel 180 euro waard was!
Goed voor weer 15 blije oorlogskinderen.

538 voor War Child helpt 104.397 oorlogskinderen!
In totaal is er tijdens de gehele actie, die liep van 22 tot en met 29 maart, ruim een miljoen euro aan donaties opgehaald! Onze vrijwilligers hebben gezwoegd en gebibberd in de kou, maar het eindresultaat was de moeite meer dan waard. Met dit bedrag kan War Child in totaal 104.397 oorlogskinderen helpen! We willen iedereen die op welke wijze dan ook bijgedragen heeft aan deze actie hartelijk bedanken voor de inzet. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie