E-recruitment tips: 7 voordelen van videorecruitment

Door Karlijn Fiesler op 30-11-2012
0 reacties | 3840 views

Vorige maand bespraken we drie manieren waarop je video kunt inzetten voor je wervingsstrategie. Namelijk:

 

1)     als employer branding tool voor de ‘werken bij’-site

2)     als videovacature

3)     als selectietool voor het selecteren en interviewen van sollicitanten 

 

Vraag je je nu nog steeds af waarom je video moet gebruiken?

Wat jammer. Want de vraag is: waarom zou je dit niet doen? Er kleven namelijk bijzonder veel interessante voordelen aan het gebruik van videorecruitment.

 

 

Infographic YouTube Recruiting

klik op het plaatje om de infographic te zien

 

 

1)     Video verbetert je ROI (return on investment)

Communicatie heeft zich de laatste jaren ontwikkeld in een veelzijdig, crossmediaal gebruik van middelen. Content is hierin leidend. En wie goede content heeft, zoals video, kan dit op veel kanalen kwijt. Denk aan je website, e-mail en vooral het gebruik van social media, waarbij het mogelijk is om recht in je doelgroep te communiceren en je video door fans en medewerkers te laten delen. Kostentechnisch verdient het maken van een video zich daarom gemakkelijk terug. Een video hoeft ook niet de wereld te kosten, tegenwoordig kan iedereen met een gemiddelde camera en de juiste programma’s een mooi filmpje maken. Vele malen belangrijker is het, zeker in de doelgroep van jong talent, dat je een goed verhaal hebt, echt en authentiek, en dat je de bedrijfscultuur goed kunt overbrengen.

 

2)     Voorsprong op de concurrentie

Bedrijven die vooral vasthouden aan geschreven vacatures, zullen op een dag ontdekken dat ze ver achterlopen en daardoor lang niet (meer) de gehele doelgroep aanspreken. Vooral jongeren voelen zich namelijk sterker aangetrokken tot bedrijven die meegaan met hun tijd.

 

3)     Je bereik is groter

Maar liefst 6,9 miljoen Nederlanders maken gebruik van YouTube, waarvan 1 miljoen dagelijks. Video wordt steeds meer gezien en geaccepteerd als een bron van informatie. Door middel van social media heeft video ook veel meer kans om verspreid te worden van netwerk naar netwerk. Een uitgelezen kans voor werkgevers om hun bereik te vergroten.

 

4)     Video versterkt je werkgeversmerk

Video is beeld en geluid. Als het gaat om het overbrengen van een bepaalde emotie, dan bestaat er gewoon geen beter medium dan video. Wil je echt laten weten hoe leuk jouw bedrijf is, en wil je ook dat het blijft hangen? Film dan de werkplek en laat de medewerkers aan het woord!

 

5)     Je wordt sneller gevonden

Research toonde in 2009 al aan dat eenvideo 50 keer makkelijker wordt gevonden dan tekst. YouTube is niet alleen de op een na grootste zoekmachine van de wereld, maar wordt ook zeer goed geïndexeerd door de grootste zoekmachine ter wereld: Google. Dit betekent dat wanneer jij je video goed optimaliseert (SEO), je sneller wordt gevonden door je doelgroep.

 

6)     De selectie verloopt natuurlijker

Een kandidaat krijgt middels een wervingsvideo sneller een idee over het soort werkgever dat hij voor zich heeft. Door een kijkje te geven op de werkvloer, directe collega’s aan het woord te laten en de sfeer over te brengen kan een kandidaat zelf goed aanvoelen of hij een match is voor de vacature en je bedrijf.

 

7)    Video is perfect advertentiemateriaal voor de jongerendoelgroep

Voor grote bedrijven is tv-reclame een vast onderdeel van de marketingmix. Maar televisieadvertenties zijn duur en nog lang niet zo doelgericht als online videoreclame. In tegenstelling tot traditionele tv-reclame zijn de kosten van YouTube-reclame en -advertenties laag.

Heb je een goede recruitmentvideo, zoek dan uit wat de interesses van je doelgroep zijn op YouTube en zet hem in als in-streamadvertentie: een video van 15 of 30 seconden die wordt vertoond voordat de originele YouTube-video begint. YouTube biedt de mogelijkheid om zeer doelgericht te adverteren, op basis van een kijkerprofiel. Aangezien 88% van de jongeren op internet tussen de 15 en 24 jaar op YouTube zit, kan dit een succesvolle toevoeging zijn op je wervingsstrategie.

 

Headlines nieuwsbrief november

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie