Gastblogger Nina: Werk = Geld

Door Nina Hoek van Dijke op 29-07-2010
1 reactie | 3639 views

Mijn hoofd staat op vakantiemodus. Tijd zat, niks moet; alles mag. Maar ergens in mijn hoofd staat er heel groot WERK!, met koeienletters en een uitroepteken. Waar ik dacht dat werk stond voor je droombaan, staat het nu ineens meer voor geld. In dit geval is het niet: tijd = geld, maar: werk = geld. Want ja, die studiefinanciering houdt ineens op en de bijdrage van paps en mams blijft ook niet eeuwig. En het brood moet toch op de plank komen en geld in het laatje voor de huur en alle andere leuke dingen.

lege portemonnee

Maar ja, "Hallo, ik ben een junior zonder werkervaring op zoek naar werk in de communicatiebranche". Tja, sluit maar aan achter in de rij met weet ik hoe veel anderen. Stiekem ontmoedigt dat me wel een beetje, al blijf ik om me heen kijken en achter in de rij aan sluiten. Alleen de tijd begint te dringen, wat voor andere opties heb ik nog? Jawel, het uitzendbureau.

 

Een uitzendbureau staat in mijn ogen voor snel aan het werk. En werk = geld. Al voelt het ook wel een beetje als werken onder je niveau. Maar ja, ach, werk = nog steeds geld. Plotseling vraag ik me een beetje af wat er met mijn ambitie is gebeurd? Vervaagd door de crisis?

 

Vol goede moed stap ik op dinsdagmiddag Randstad binnen voor mijn intake. Vragen over wie ik ben, wat ik wil, wat ik zoek en wat mijn droombaan is. Al snel werd verteld dat ik een droombaan in de jongerencommunicatie bij hun niet zou vinden. Nee, duhh dacht ik. Ik ben op zoek naar geld, niet naar mijn droombaan. Stiekem vind ik dat beschamend, want ik ben ambitieus. Maar gelukkig weet Ellen van Randstad me gerust te stellen door te zeggen dat meer mensen met die instelling aan haar bureau komen.

 

Uiteindelijk heeft Ellen een prachtige administratieve functie bij Philips voor me uitgezocht. Volgende week mag ik komen solliciteren. Geen communicatie, maar wel geld. De ambitie begint alleen wel een beetje te jeuken.

 

Dusse…Ik hou me aanbevolen.

Reacties

29-07-2010

Esmee87:

Hi Nina, spannend hoor, lijkt me erg moeilijk allemaal. Benieuwd naar je solicitatie!

Plaats jouw reactie