Whitepaper: 15 tips voor recruitment op LinkedIn

Door Karlijn Fiesler op 31-08-2012
0 reacties | 5998 views

Duizenden zoekopdrachten worden dagelijks op LinkedIn uitgevoerd, voornamelijk door professionals die op zoek zijn naar de juiste kandidaat of vice versa. Reden genoeg om nog eens serieus naar je LinkedIn account te kijken. Hoe richt je deze nu het beste in? Welke stappen moet je doorlopen om succesvol te zijn in recruitment op LinkedIn?

 

Tips om LinkedIn optimaal in te zetten

In de whitepaper How to recruit on LinkedIn worden 15 handige tips gegeven over hoe je LinkedIn optimaal kunt inzetten voor recruitment. De tips zijn simpel, duidelijk en volledig. Je leert meer over o.a.:

 

  • het optimaliseren van je profiel middels de juiste keywords;
  • welke applicaties je het beste kunt inzetten (zoals bijvoorbeeld Slideshare of Wordpress);
  • wie er in je LinkedIn netwerk moet komen en wie niet;
  • ins & outs over de werking van recommendations en hoe je het beste nieuwe connecties kunt maken.

 

Wie moet er in je LinkedIn netwerk komen en wie niet?

We lichten vast één tip van de sluier op. Wil je LinkedIn voor recruitment gebruiken, dan is het belangrijk om serieus te netwerken. Namelijk, hoe meer connecties je hebt, des te zichtbaarder je profiel wordt voor anderen en des te meer relevante resultaten er rollen uit jouw zoekopdracht. Maar het gaat niet alleen om kwantiteit, de kwaliteit van je connecties is net zo belangrijk. Let daarom bij het netwerken op de volgende punten:

 

  • Zoek de ‘superconnectors’ op -  Wie heeft de meeste relevante connecties? Iedereen die zich begeeft in jouw niche of branche en 500+ connecties heeft, is de moeite waard om mee te linken. Zijn connecties komen namelijk terug in jouw zoekresultaten en dat scheelt je weer een hoop werk!
  • Netwerk met kandidaten van alle levels - Junior wordt ooit senior, kandidaten kunnen ooit klant worden of vice versa, dus sluit niemand uit.
  • Voeg geen concurrent toe aan je netwerk – Tenzij een concurrent meer relevante connecties heeft dan jij, is het niet aan te raden om hem toe te voegen aan je netwerk. Je draagt hierdoor namelijk bij aan een verhoging van zoekresultaten die uit zijn zoekopdracht komen. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn!
  • Zoek je klanten op – Wees niet bang dat je je kandidaten weggeeft aan je klanten. Natuurlijk kunnen ze in je contactenlijst kijken, maar tenzij de markt echt heel krap is, hebben de meeste klanten weinig trek en know how om zelf op LinkedIn te werven. Gebruik LinkedIn om het contact met klanten te intensiveren en check meteen of er nog meer potentiële connecties op HR-niveau in hun netwerk zitten!

 

Download de gratis whitepaper

Nieuwsgierig geworden naar de overifge 14 tips? De whitepaper is geschreven door het recruitment advies bureau Link Humans en je kunt hem hier downloaden.


Headlines nieuwsbrief augustus

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie