Helft van de jongeren staat niet open voor recruitment via social media

Door Karlijn Fiesler op 14-07-2012
3 reacties | 9939 views

Slechts 50% van de jongeren staat open voor recruitment via hun social media accounts. Dat blijkt uit onderzoek van StudentenWerk dat voor de tweede keer is uitgevoerd. Aan zo'n 415 respondenten (17 - 25 jr oud) is gevraagd of, en zo ja, via welk social medium ze graag worden benaderd voor een baan.

 

social media recruitment

 

Hyves geen plek meer voor actieve recruitment

Zo'n 50% staat open voor social recruitment. Dit is net zoveel als vorig jaar. Opvallend is echter de verdeling onder het soort social media die is veranderd. Stond in 2011 nog bijna 10% open voor recruiters op Hyves, nu is dit nog slechts 1%. Ook Twitter verliest een achterban met een daling van 6 naar 3%. Het moge duidelijk zijn dat Facebook en LinkedIn als grote winnaars uit de bus komen met respectievelijk 29% en 19%.

 

Subtiel werven via Facebook

De toename in percentages van Facebook en LinkedIn zijn in lijn met de laatste cijfers die Newcom Research & Consultancy verspreidde  rondom het social media gebruik van Nederland. Hieruit bleek dat Hyves in het laatste jaar drastisch in populariteit gedaald is en voornamelijk heeft ingeleverd ten goede van Facebook.

 

Werkgevers die op zoek zijn naar de doelgroep jong talent doen er goed aan om vooral te focussen op Facebook en LinkedIn. Maar hou het subtiel, aangezien de helft van de respondenten nog steeds aangeeft niet open te staan voor actieve recruiters in hun social network. We gokken echter dat dit vooral gaat om Facebook gebruikers en weinig LinkedIn gebruikers. Waarom zou je immers lid worden van LinkedIn als je niet open staat voor carrièrekansen?

 

Headlines nieuwsbrief juli

Reacties

20-07-2012

Peter J. Fontijn:

Op zich is dat begrijpelijk. Het aantal smartphones en tablets stijgt met de dag en al die vacatures in desktop formaat zijn ONleesbaar op al die kleine smartphoneschermpjes. Om om nu eerst allerlei Apps te moeten downloaden om een leuke job te kunnen bekijken... Nog geen 4% van de bedrijven is voorbereid op Mobile werven. Het wordt tijd voor GOED leesbare vacatures in html5. Kortom, Let's get mobile! Zie ook het artikel in Flexmarkt: http://www.flexmarkt.nl/nieuws/wervingsites-vaak-niet-geoptimaliseerd-voor-smartphone-4923.html

16-07-2012

Gertjan de Waal:

Ik kan me dit heel goed voorstellen. Je zit primair niet in een sociaal netwerk om vacatures te ontvangen. Bedrijven en recruiters moeten na gaan denken hoe ze een duurzame relatie aangaan met hun doelgroep.

15-07-2012

Laurens Tienkamp :

En dat is precies de reden waarom ik gastlessen geef over LinkedIn, recruitment en personal branding. Ze hebben geen idee hoe belangrijk het is.

Plaats jouw reactie