Gastblogger Nina: Geslaagd! En nu?

Door Nina Hoek van Dijke op 21-07-2010
1 reactie | 3743 views

En dan ben je afgestudeerd... Deze week krijg ik mijn diploma. Na 5 jaar studeren is het ineens voorbij. Ik kan me de eerste dag op Fontys Communicatie te Eindhoven nog zo goed herinneren. Nu loop ik door de gangen alsof het mijn tweede huis is. Een top tijd heb ik gehad. Maar de tijd is gevlogen. Ineens ben ik geen 17 meer, maar 22. Later als ik groot ben is nu. En nu?

 

keuzes

 

Voor het eerst in mijn leven slaan de twijfels toe. 22 jaar, voelde ik me eerst nog 'oud', nu voel ik mezelf ineens weer heel erg jong. Wat kan ik? Wat wil ik? Wat moet ik? Wat mag ik? Vragen die dagelijks door mijn hoofd schieten. Wordt het werken? En als ik dan ga werken, een simpele baan of een baan in mijn vakgebied? Of ga ik toch nog reizen, wat tijden lang mijn droom was? Aan de andere kant is een carrière ook erg aanlokkelijk.

 

Hmm, de gedachtenstroom gaat verder. Misschien toch nog doorstuderen? Nee, een universiteitstype ben ik ook niet. Laat mij maar lekker praktisch bezig zijn. Daar leer ik nog meer van dan uit een paar boeken.

 

Van alle kanten krijg ik verschillende adviezen. Ga doorstuderen. Nee, reizen en genieten van het leven. Gewoon solliciteren, die baan komt er wel. Enzovoort. Eenmaal op mijn tijdelijke baan bij Open Up tijdens de teamvergadering merk ik ook weer hoe lekker het is om bezig te zijn met mijn vakgebied. En dat ik toch stiekem best wel wat weet als ik kijk naar mijn ervaren collega's. Daarnaast krijg ik eigenlijk toch wel een enorme kick dat dit afgelopen weekend mijn eigen bedachte concept voor Open Up in release gaat. Toch maar wel een baan in mijn vakgebied?

 

Gaan we weer; twijfels. Per dag wissel ik van gedachte. Maar misschien moet ik me vasthouden aan deze zin: You don't have to know exactly where you're going. Just keep moving forward.

Reacties

27-07-2010

kasper:

leuk stukje !

Plaats jouw reactie