Jongeren en werk: Kantoorbaantje meest populair onder vakantiekrachten

Door Karlijn Fiesler op 29-05-2012
0 reacties | 4679 views

Jongeren verdienen tijdens de zomermaanden het liefst bij met een kantoorbaantje, zoals bijvoorbeeld receptiewerk. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau StudentenWerk onder 1345 jongeren tussen de 18 en de 23 jaar oud. In het onderzoek naar jongeren en werk tijdens de vakantieperiode werd gevraagd naar de populairste branches om in te werken tijdens de zomervakantie. Een kantoorbaan staat op de eerste plaats (22%), gevolgd door horecawerk (19%) en administratief werk (17%).

 

Populaire vakantiebanen

 

Aardbeien plukken is uit

Jongeren vinden productiewerk met 6% van de stemmen het minst leuk. Was het werken aan de lopende band of plukken van aardbeien vroeger nog een van de bekendste manieren om vakantiegeld te verdienen, tegenwoordig zijn dit juist de minst populaire klussen. Vooral vrouwen haken hier op af, zo blijkt uit de statistieken van deze poll. Van de 74 mensen die deze zomer productiewerk willen doen is slechts  32% vrouw.

 

Dit is de Top 7 Vakantiebanen van 2012

Uit het onderzoek stelde StudentenWerk de volgende favorietenlijst samen, op volgorde van populariteit:

 

1)      Kantoor / receptiewerk

2)      Horeca en events

3)      Administratief

4)      Promotie- en flyerwerk

5)      Retail

6)      Callcenters

7)      Productie

 

StudentenWerk Vakantiekrachtenpocket

StudentenWerk deed de afgelopen maanden terugkerend onderzoek naar jongeren en vakantiewerk. Deze maand is de Vakantiekrachtenpocket uitgekomen waarin de uitkomsten van deze onderzoeken worden gepubliceerd. Met deze informatie kunnen werkgevers hun doelgroep nog beter leren kennen en doelgerichter werven. Ook vindt u in deze pocket alle regels omtrent jongeren, werk en loon.

 

Bestel de Vakantiekrachtenpocket nu gratis!

 

Headlines nieuwsbrief mei

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie