StudentenWerk Recruiters Agenda: juni 2012

Door StudentenWerk op 31-05-2012
0 reacties | 2163 views

Werven via het netwerk van je eigen medewerkers wordt steeds populairder. Met de opkomst van social media verdiepen steeds meer organisaties zich in referral recruitment. In de maand juni heb je nu de kans om een expert class op dit gebied te volgen. Of verdiep je je liever in de geheimen van social media recruitment? Er is deze maand weer genoeg te doen!

 

 

De arbeidsmarkt is meer dan ooit in beweging. Van werkgevers vergt dit extra inspanningen om de juiste medewerkers voor de organisatie aan te trekken en te behouden. Deze workshop geeft u een perfecte aftrap tot een goed arbeidsmarktcommunicatieplan. In deze workshop wordt uitgebreid besproken welke input u vanuit de organisatie nodig heeft om een meerjaren strategie te vormen en hoe u vervolgens hieruit een operationeel jaarplan afleidt.

 


 • 11 juni – Expert Class Recruitment via Facebook

Via Facebook heb je, met ruim 800 miljoen gebruikers wereldwijd, een ongekend groot bereik. Vrijwel elke doelgroep is er aanwezig en waarschijnlijk vele malen effectiever te bereiken dan elk ander advertentiekanaal. Voor veel organisaties blijkt het echter een grote stap om hier goed mee te starten en voor zich te laten werken. Tijdens deze expertclass van de Recruiters University hoort u alles over Facebook, het bouwen van een waardevol professioneel netwerk en hoe u dit sociale platform kunt integreren in de wervingstrategie. U leert:

 

 • hoe Facebook werkt;
 • personal- & employer branding op Facebook;
 • alles over Facebook pagina’s, uw nieuwe tweede home page;
 • alles over effectief adverteren op Facebook;
 • bewezen succesvolle tips om meer relevante volgers te krijgen;
 • meer over handige (gratis) Facebook applicaties voor optimaal gebruik;
 • nieuwe belangrijke ontwikkelingen en een kijkje in de toekomst.

 

 

LinkedIn kent als sociaal en professioneel netwerk op dit moment zo’n 60 miljoen gebruikers wereldwijd. In Nederland gaat het om meer dan 1 miljoen gebruikers. Het is een ideaal hulpmiddel om kandidaten in kaart te brengen en te benaderen. Na het volgen van deze training:

 

 • heeft u handvatten om LinkedIn succesvol in te zetten als recruitment tool;
 • kunt u besparen op de jobboards en de externe werving- en selectiebureaus;
 • bent u in staat om potentiële kandidaten te lokaliseren via de verschillende zoekmogelijkheden van LinkedIn;
 • kent u de diverse opties om met  potentiële kandidaten in contact te komen (inclusief de do’s en don’ts);
 • kunt u uw persoonlijke en bedrijfsprofiel opstellen en gebruiken voor de werving van nieuwe kandidaten;
 • heeft u kennis van de verschillende online marketingtechnieken van LinkedIn voor  uw bedrijf.

 


 In deze masterclass leert u hoe en welke social media u kunt gebruiken voor recruitment. Enerzijds wordt gekeken naar de interne organisatie van social media, zoals richtlijnen voor het gebruik van social media, de beheersbaarheid van wat er online gebeurt en het creëren van online ambassadeurs. Anderzijds wordt ingegaan op de externe arbeidsmarkt, zoals het opbouwen van talentpools, het gebruik van social referrals en influentials, maar ook het promoten van vacatures en het direct benaderen van interessante kandidaten.

 


Referrals vormen vaak de meest waardevolle sollicitanten voor een organisatie. Het via via werven van nieuwe medewerkers wordt dan ook steeds belangrijker.

 

In deze expertclass Referral Recruitment leert u hoe u een goede basis legt om effectief te werven via referrals. Aan de hand van een checklist en concrete cases krijgt u handreikingen en input voor een duurzame opzet van een referralstrategie. Zowel succesvol op de korte als op de lange termijn. Best practices en inspirerende voorbeelden passeren de revue om te laten zien hoe u succesvol kunt zijn met referral recruitment.

 

Headlines nieuwsbrief mei

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie