Generatie Y nieuws wk 18 met o.a. Studenten besteden meer tijd aan studie, maar werken evenveel

Door Lisa Klijn op 04-05-2012
0 reacties | 4185 views

DINSDAG

 

Millennials hebben maar zelden interactie met merken op Facebook

 

Millennials bezoeken op Facebook maar zelden merkenpagina’s van bedrijven of organisaties die ze eerder hebben geliked. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Pennsylvania State University, de Appalachian State University en de Quinnipiac University.

 

75% millennials liken een merkenpagina
De wetenschappers constateerden dat 86% van de gebruikers tussen 18 en 29 jaar iedere dag inlogt op Facebook en dat 75% van hen een merkenpagina heeft geliked.

 

infographic over facebookgebruik onder jongeren

Denk niet dat je als bedrijf gebakken zit met een groot aantal likes. Het is belangrijk om je likers te behouden en te blijven boeien. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat bijna de helft van deze millennials een pagina weer ‘unliked’. Tip van de onderzoekers: millennials zijn meer geneigd om te reageren op discounts, productstalen of uitnodigingen wanneer daarin ontspannende of leuke applicaties of games zitten.

 

 

DINSDAG

Studenten besteden meer tijd aan studie, maar werken evenveel

 

Studenten besteden meer tijd aan hun studie dan tien jaar geleden. De tijd die zij daarnaast aan werk besteden is gelijk gebleven. Dat blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onder 10.000 respondenten.

 studieboeken op een stapel

Studenten besteden 11 uur meer aan studie dan in 2000
Studenten aan de universiteit besteden gemiddeld 33 uur per week aan hun studie, dat is opvallend veel meer dan in het jaar 2000. Toen besteedden zij 22 uur per week aan hun studie. Ook het aantal gedreven studenten is toegenomen. Toch is nog 19% van de studenten niet voldoende gemotiveerd. Het aandeel van mannen is hierin groter.

 

Langstudeerders
Ook allochtone studenten doen het steeds beter. Hoewel de langstudeerder nog steeds iets vaker allochtoon (24%) dan autochtoon (21%) is. De typische langstudeerder is een uitwonende man, doorgaans met minder inzet en minder contacturen dan andere studenten.

 

Lees het hele artikel: Studenten steeds fanatieker

 

WOENSDAG

Tussenjaar goed voor studenten

 

Studenten die een jaartje reizen voor ze naar de universiteit gaan, doen het in hun eerste jaar beter dan degenen die meteen doorleren. Studenten in het Hbo hebben meer profijt van een jaartje werken.

 

iemand die de zonsondergang bekijkt

 

Betere studiekeuze na tussenjaar
Vaak wordt gedacht dat scholieren een betere studiekeuze maken als ze na hun eindexamen een tussenjaar nemen om te reizen of te werken. Ze hebben dan meer tijd om te bedenken wat ze willen en zijn wat ouder. Voor universitaire studenten blijken de verwachtingen deels te kloppen. Slechts 18% van degenen die in hun tussenjaar reisden, was na een jaar gestopt met studeren of geswitcht naar een andere opleiding. Van de eerstejaars die meteen gingen studeren of in hun tussenjaar werkten, stopte 26%.

Hbo’ers kunnen beter werken dan reizen in tussenjaar
Vreemd genoeg lijkt op het Hbo reizen na de middelbare schooltijd weinig effect te hebben. Een derde van die studenten viel uit, tegenover 31% van de directe doorstromers. Hbo’ers die na hun middelbare school een jaar werken doen het daarentegen juist wel weer beter: van hen stopte slechts één op de vier studenten. Waar het verschil tussen hbo’ers en universitaire studenten vandaan komt is niet duidelijk.

Lees het hele artikel: Gap-year helpt

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie