StudentenWerk Recruiters Agenda: mei

Door StudentenWerk op 27-04-2012
0 reacties | 2118 views

Wilt u leren werven via Twitter of Facebook? Of wilt u juist meer weten over een social mediabeleid, zoals wat uw rechten precies zijn als werkgever en welke rechten uw werknemer heeft? In de maand mei zijn er volop workshops die u weer helemaal up to date houden met de laatste ontwikkelingen op het gebied van HR en recruitment.

 

Heeft u een social mediabeleid op de werkvloer? Of heeft u er wel eens aan gedacht? Steeds meer werkgevers denken hier over na, naarmate social media een steeds grotere rol gaat spelen in het leven van zowel werkgevers als werknemers. Moeten we het nu wel of juist niet verbieden? En wat zijn uw rechten en die van uw werknemer eigenlijk precies? In deze cursus krijgt u vooral juridisch advies omtrent social media gebruik van (oud) werknemers.

 

De populariteit van Facebook neemt in sneltreinvaart toe. Maar wat kunt u hiermee als werkgever? Hoe vindt u uw doelgroep op Facebook en hoe kunt u hen op de juiste wijze benaderen? En hoe zorgt u ervoor dat u als recruiter en werkgever goed vindbaar bent? In deze nieuwe expertclass Recruitment via Facebook leert u alle ins & outs om succesvol te werven. Van de doelgroep die op Facebook zit tot alle mogelijkheden om uzelf, uw organisatie en uw vacatures te promoten. Naast theorie en veel praktische tips is er ook de gelegenheid om het geleerde meteen in praktijk te brengen.


  • 21 mei – Recruitment via Twitter

Als u zich wilt verdiepen in het netwerken, werven en vooral zoeken en vinden van medewerkers via Twitter, maar u bent een echte beginner, dan is deze workshop iets voor u. HRM en recruitment komt hier samen met social media op een laagdrempelige en speelse manier. U leert vooral veel praktische tips & tricks over het vinden van uw doelgroep en uiteraard het werven via Twitter.

 

  • 22 mei – FACTOR 73 HRM Congres

Dit HRM-congres gaat in op de kansen en de mogelijkheden die er in de huidige tijd van economische tegenslag zijn. De werknemer als belangrijkste succesfactor van een organisatie is hierbij het uitgangspunt. De twee belangrijkste thema’s die op deze dag zullen worden belicht zijn Generatie Management  en Leidinggeven aan nieuwe generaties. Maar ook workshops zoals social recruitment  en Talent Management zijn hier te volgen. Het hele programma is erop gericht om u handvatten en tips aan te reiken waarmee u uw organisatie op een natuurlijke wijze verder kunt helpen met groeien.

 

  • 30 mei – Masterclass Duurzaam Generatiemanagement

Krijgt u binnenkort te maken met vier generatie op de werkvloer? Dan is het verstandig om uw personeels- en managementbeleid hier op af te stemmen. Want 10 tegen 1 dat een generatiekloof binnen uw bedrijf kopzorgen gaat brengen! In deze masterclass leert u niet alleen hoe u oudere generaties vitaal inzetbaar houdt, maar ook hoe u de twee jongste generaties werft en aan uw bedrijf bindt. En vooral: hoe u zij het beste uit elkaar halen door samen te werken en te leren van elkaar.

 

Headlines nieuwsbrief april

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie