StudentenWerk Recruiters Agenda: april

Door StudentenWerk op 30-03-2012
0 reacties | 2168 views

Gaat u dit jaar ook weer naar het nationale event van Het Nieuwe Werken? Of heeft u deze maand meer zin in een avondje ouderwetse recruitmenthumor? Dat kan bijvoorbeeld tijdens de Recruitment Night of Comedy. Bekijk hieronder de leukste workshops en trainingen van de maand april, speciaal voor u geselecteerd.

 

Wat beweegt generatie Y en Z op de arbeidsmarkt en hoe wordt u ‘employer of choice’ voor het jonge talent? U leert in deze workshop alles over de belevingswereld van deze jongeren en vertaalt dit naar een wervingsstrategie. Aan de hand van een succesvolle praktijkcase is er de mogelijkheid om een verdieping te maken in uw praktische werving- of selectievraagstuk.

 

Recruitment Night of Comedy (RNOC) is een initiatief van Recruiters4Charity, een groep recruiters die zich inzet voor goede doelen. Op 6 april zal de RNOC in het licht staan van lol, netwerken en natuurlijk ook een goed doel: Het Van Engelen Fonds. Deze stichting begeleidt (oa) kankerpatiënten en hun naasten op psychosociaal vlak, en faciliteert bij diverse hulpvragen rond kanker. Dat klinkt niet vrolijk, maar het dak mag er af in Den Haag. De theaterline-up bestaat onder andere uit cabaret van de bekende cabaretière Kiki Schipper met Y Los Rubios & comedy, improvisatie theater van 4Improv en niet te vergeten The Voice of Recruitment Holland!


Het ‘via via’ werven van nieuwe medewerkers wordt steeds belangrijker. Met behulp van social media zetten werkgevers eigen medewerkers, oud-medewerkers en/of klanten in als ambassadeurs voor werving van nieuw personeel. Dit biedt veel kansen, zeker als u dit met beleid aanpakt.

In deze expertclass leert u hoe u een goede basis legt om effectief te werven via referrals. Aan de hand van een checklist en concrete cases krijgt u handreikingen en input voor een duurzame opzet van een referralstrategie. Zowel succesvol op de korte als op de lange termijn.

 

Deze conferentie (gehouden in Brussel), die eigenlijk niet een conferentie wil zijn, is bedoeld voor iedereen uit de HR & recruitment branche. Alle trends en onderwerpen uit de branche komen aan bod, zijn er onderwerpen die u graag ziet terugkomen dan kunt u dit zelfs van te voren aangeven bij de organisatie. Wars van regeltjes en etiquette is deze 'unconference' geen congres met powerpoint presentaties, naamkaartjes en bedrijfspitches. Het is een dag waar geconverseerd en gediscussieerd wordt, ideeen en ervaringen worden gedeeld, sprekers zijn tegelijkertijd luisteraars en andersom. Een concept dat de moeite waard is om je in te verdiepen, inspirerend en onconventioneel!

 

  • 19 april – Nationaal Event: Het Nieuwe Werken

Nationaal Event het Nieuwe Werken verzorgt een dag rondom vier pijlers: Mens&Organisatie, ICT, Faciliteit en Mobiliteit. Naast drie inspirerende plenaire sessies, (gastsprekers o.a Ronald van den Hoff) bieden wij een workshop programma met volop keuze mogelijkheden. Sterker nog; u bepaalt welke workshops u terug wilt zien op het congres! Vul de poll in en creëer op die manier samen met ons een fantastische dag.

 

Headlines nieuwsbrief maart

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie