Generatie Y nieuws wk 11 met o.a Werkzoekende wil arbeidsvoorwaarden op werken-bij-site lezen

Door Lisa Klijn op 16-03-2012
1 reactie | 2500 views

ZATERDAG

Steeds meer gehandicapte jongeren hebben een ‘normale’ baan

 

Gehandicapte jongeren hebben steeds vaker een 'normale' baan. Dat constateert staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) op basis van cijfers van uitvoeringsinstituut UWV over de Wajong-uitkering.

 

Vorig jaar zomer waren bijna 52.500 Wajongers aan het werk, tegen 48.700 een jaar eerder. Dat komt neer op ongeveer een kwart van de jonggehandicapten. Van hen waren 26.900 aan de slag bij een 'normale' baas, tegen 25.600 in de sociale werkvoorziening.

 

wa jong

 

De Krom: ”We zijn er nog lang niet”
Het is bemoedigend te noemen dat er steeds meer jonggehandicapten aan de slag gaan bij een ‘gewone’ werkgever in plaats van in de sociale werkplaats. Dat vindt ook staatssecretaris de Krom: ”Nu uit de cijfers blijkt dat zelfs in crisistijd gehandicapte jongeren aan een baan komen, gaan we door. Meer dan de helft van de Wajongers kan werken, we zijn er dus nog lang niet”.

 

Lees het hele artikel: Gehandicapte jongeren hebben vaker normale baan

 

WOENSDAG

 

Werkzoekende wil arbeidsvoorwaarden op werken-bij-site lezen

 

Werkzoekenden die een werken-bij-site bezoeken vinden het belangrijk dat arbeidsvoorwaarden en informatie over het salaris hierop zijn terug te vinden. Kandidaten blijken vooral breed geïnformeerd te willen worden over de openstaande functie en de organisatie. Dat meldt Managersonline op de website.

 

Hou rekening met de doelgroep
Uit onderzoek blijkt dat de arbeidsvoorwaardelijke kant, de organisatiekant en het proces voldoende aandacht moeten krijgen op de website. Om het juiste talent te kunnen werven is het dus van belang dat je zo concreet en volledig mogelijk bent. Het is echter wel belangrijk dat je bij de ontwikkeling van een recruitmentsite rekening houdt met verschillen tussen doelgroepen.

 

Studenten
Studenten vinden het vooral belangrijk dat de opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden op de werken-bij-site vermeld worden. Ook hechten zij waarde aan de wijze van de sollicitatieprocedure, interactie met de recruiter en de aanwezigheid van social media.

 

Lees het hele artikel: Werkzoekende kijkt vooral naar arbeidsvoorwaarden

 

WOENSDAG

 

Privé en werk versmelten door smartphone 

 

Het gebruik van smartphones heeft grote gevolgen voor het functioneren van werknemers in Nederland. Vooral bij hoogopgeleide jongeren lopen werk en privé flink door elkaar, overigens zonder dat daar erg over wordt geklaagd. Dat blijkt uit de nieuwe Randstad WerkMonitor van Blauw Research.

smartphone op de werkvloer

 

Altijd bereikbaar voor de baas
Vooral jonge hoogopgeleiden zijn de zwaarste ‘gebruikers’ van de smartphone. In eerste instantie klinkt het misschien negatief, 51% van deze jonge medewerkers besteedt relatief veel tijd aan privételefoontjes en digitaal verkeer tijdens werktijd. Anderzijds vindt 76% van deze groep medewerkers het normaal om ook buiten werktijd voor de werkgever actief te zijn en zijn zij altijd bereikbaar, 50% van hen denkt zelfs te kort te schieten als ze dit niet doen. Een typisch ‘generatiedingetje’ zou je dit kunnen noemen.

Lees het hele artikel: Privé en werk versmelten door smartphone

 

 DONDERDAG


Uitzendkracht wil gelijke behandeling

 

Uitzendkrachten willen hetzelfde behandeld worden als hun collega’s met een contract. Dat blijkt uit een enquête van FNV Bondgenoten onder ruim 1300 uitzendkrachten.

 

Geen extraatjes voor uitzendkrachten
De uitzendkrachten vinden het belangrijkste dat zij hetzelfde verdienen als hun collega's. Nu geeft bijna 70% aan minder te verdienen. Dat verschil komt o.a. door het niet krijgen van toeslagen, een 13e maand of andere bonussen. Een ander belangrijk onderwerp voor uitzendkrachten is doorbetaling bij ziekte. Nu is de eerste ziektedag voor rekening van de uitzendkracht.

 studentenwerk bonus

Minder betaald voor hetzelfde werk

Enerzijds is er wel wat te zeggen voor dit verschil. Je moet je een contract natuurlijk ‘verdienen’ anderzijds is het voor uitzendkrachten niet echt motiverend dat zij minder betaald krijgen dan een werknemer met een contact, terwijl ze misschien wel hetzelfde werk verrichten. Volgende week woensdag starten de onderhandelingen over een nieuwe cao voor uitzendkrachten. FNV Bondgenoten gaat naar aanleiding van de enquête prioriteit geven aan gelijke beloning en doorbetaling bij ziekte.

 

Lees het hele artikel: Uitzendkracht wil gelijke behandeling 

Reacties

07-06-2013

Peter:

Erg mooi dat iedereen gelijk is en dat gehandicapten aan het werk gezet worden. Maar ik als gezond slim persoon heb na een paar keer een jaar werkloos te zijn geweest, nog steeds geen baan en zit weer een jaar thuis. Lang leve bezuinigingen. Sommigen denken gediscrimineerd te worden als gehandicapte of buitenlander, maar, er is gewoon geen werk. Kan me voorstellen als je iets mankeert of je hoort tot een bepaalde groep, dat je al gauw -denkt- dat jij word gediscrimineerd. Maar nee hoor, deze arbeidsmaatschappij is voor iedereen verziekt.

Plaats jouw reactie