Studenten vragen om Paars-plus kabinet: “Den Haag moet luisteren naar de toekomst”

Door Karlijn Fiesler op 07-07-2010
1 reactie | 2847 views

Een ruime meerderheid van de Nederlandse studenten wil dat Nederland door Paars-plus geregeerd gaat worden. Veruit de meeste studenten (49%) kiezen voor dit linkse kabinet met een rechtse premier. Een centrum rechts kabinet met VVD, PVV en CDA volgt als goede tweede met 23%.

poll coalitie

De cijfers komen uit een onderzoekspoll die uitzendbureau StudentenWerk in de afgelopen twee weken heeft gehouden onder meer dan 1200 studenten. Hierin vroegen we de jongeren naar hun favoriete coalities. Een middenkabinet met VVD, PvdA en CDA kwam als derde uit de bus met 13% van de stemmen.

StudentenWerk beschikt over een database van ongeveer 670.000 ingeschreven profielen van studenten. 27% Hiervan volgt een Hbo-opleiding, 22% doet MBO en 18% studeert aan de universiteit. StudentenWerk directeur Rogier Thewessen: “Tweevijfde van onze bevolking bestaat uit studenten van MBO tot WO niveau. Zij gaan de komende jaren onze arbeidsmarkt betreden, zij zijn de toekomst. Dat een meerderheid van deze groep kiest voor een Paars-plus kabinet is niet niks, daar moet Den Haag in elk geval luisteren.”

In juni dit jaar deden we al onderzoek naar de politieke voorkeur van studenten tijdens de verkiezingen. Hieruit bleek dat de meest populaire partij de VVD was, respectievelijk gevolgd door PvdA, D66 en GroenLinks. Dit zijn precies de partijen die Paars-plus vormen.

Overigens gaf meer dan 13% in dat onderzoek aan in geen enkele partij vertrouwen te hebben.

Reacties

11-07-2010

Brandt:

Best logisch deze uitkomst al zou het goed zijn voor Nederland om de PVV in de regering te hebben.

Plaats jouw reactie