Generatie Y nieuws wk 2 met o.a. Jongeren en hoogopgeleiden enthousiast over parttime ondernemerschap

Door Lisa Klijn op 13-01-2012
0 reacties | 3294 views

MAANDAG

 

Werkgever legt wensen omtrent mobiel werken naast zich neer

 

Nederlandse bedrijven zijn in vergelijking met andere landen weinig bereid om werknemers mobiel te laten werken. Dat blijkt uit het onderzoek Security index van Vanson. Volgens het onderzoek hebben zes op de tien medewerkers over twee jaar behoefte aan een oplossing om op afstand toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens.

 

man bellend en werkend op zijn laptop in het gras

 

Desondanks lijken werkgevers weinig bereid om tegemoet te komen aan deze behoefte. Nog altijd biedt 11% van de Nederlandse bedrijven geen enkele vorm van mobiele werkplekken aan, tegenover een gemiddelde van 6%. De bereidheid om hier verandering in te brengen lijkt ook laag. En dat kan in de toekomst voor problemen zorgen.

 

Spring in op vraag jonge werknemers!
Rob van der Hoeven, Area Vice President Benelux bij Citrix: “Werknemers willen steeds meer mobiel werken, maar werkgevers doen te weinig om ze daarmee te helpen. Daar komt bij dat steeds meer werknemers hun eigen mobiele apparaten meenemen naar de werkvloer. Als bedrijven hier niet op een slimme manier inspringen, dan zouden ze de slag om de jonge generatie werknemers wel eens kunnen gaan verliezen". En dat zou natuurlijk zonde zijn!

 

Lees het hele artikel: Werkgever legt wensen omtrent mobiel werken naast zich neer

 

WOENSDAG

Jongeren en hoogopgeleiden enthousiast over parttime ondernemerschap

 

Meer dan de helft van de Nederlanders wil graag zelfstandig aan de slag. Vooral jongeren tot 34 jaar zien een ‘parttime ondernemerschap’ wel zitten: 59% zegt een aantal dagen per week als ZZP’er te willen werken. Ook hoogopgeleiden zijn enthousiast over zelfstandig ondernemen. Dit blijkt uit het Nationale Werkonderzoek van Jobtrack.nl onder 28.153 respondenten.

 

t-shirt met opdruk i am my own boss

Veel  jongeren hebben een grote voorkeur voor flexibiliteit. Ze wisselen vaker van werkgever en willen graag iets voor zichzelf opbouwen, aldus Marco de Weerd van JobTrack.nl. Dat het jobhoppen de laatste tijd in is, is algemeen bekend. Ik ben echter wel benieuwd in hoeverre jongeren daadwerkelijk als zzp’er aan de slag gaan. Het lijkt in eerste instantie misschien wel aantrekkelijk om zelfstandig ondernemer te worden, veel mensen denken dat het een hoop vrijheid met zich meebrengt, toch is daar vaak het tegenovergestelde van waar. Hoe dan ook, het getuigt zeker de ambitie van de jongeren.

 

Lees het hele artikel: Jongeren en hoger opgeleiden enthousiast over parttime ondernemerschap

 

DONDERDAG

Facebook is onbedoeld business tool voor Generatie Y

 

Generatie Y’ers die op het sociale netwerk Facebook actief zijn, maken ook op de werkvloer online vrienden. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Millennial branding. De onderzoekers stelden vast dat 82% van deze Generatie  minstens één werkcollega op Facebook als vriend heeft geregistreerd, terwijl 53% meer dan vijf collega-vrienden heeft. Een groep van 40% heeft meer dan tien online vrienden op het werk.

 

Toch gebruiken zij Facebook niet ‘bewust’ als business tool. Één op de drie vermeldt op zijn profiel niets over professionele activiteiten. De vervaging tussen werk en privé is eerder een gevolg van de vooruitgang in mobiele technologie dan een ambitieuze eigenschap, zo concludeert StudentenWerk in een eerder verschenen blogpost.

 

 facebook avatar met plus

 

Veel ZZP’ers onder Facebookers
Onder de profielen die wél zakelijk zijn ingevuld, is het opvallend dat de functie ‘Eigenaar’ in de top 5 voorkomt. Wat er op wijst dat ook onder de Facebook gebruikers een groot aantal jonge ZZP’ers zitten, waarover ik in het artikel hierboven al schreef.

 

Lees het hele artikel: Facebook is the “Inadvertent” Business Network For Gen Y

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie