Generatie Y nieuws wk 52 met o.a. Starters van nu worden conservatieve CEO’s

Door Lisa Klijn op 30-12-2011 0 reacties | 3108 views

WOENSDAG

Starters van nu worden conservatieve CEO’s

Ambitieuze starters die nu in de kraamkamers van het bedrijfsleven hun carrière beginnen, worden straks voorzichtige topmanagers. Dat blijkt uit een studie van twee economen waarin managers die in een recessie de arbeidsmarkt betraden, worden vergeleken met CEO’s die in tijden van economische voorspoed aan de slag gingen.

Wat blijkt? De eerste groep neemt aanzienlijk minder risico dan de tweede groep. Ze zijn behoudender met de financiering: hun onderneming heeft minder vreemd vermogen en een effectiever kasbeheer. Ook spreiden ze de bedrijfsactiviteiten meer om de risico’s te verkleinen en te zorgen dat de algemene en administratieve uitgaven lager liggen. Ze lijken ook succesvoller: hun bedrijven draaien hogere winstmarges en de aandelenkoers is minder grillig.

 

 

Alhoewel het misschien best logisch is om in tijden van crisis zuinig aan te doen, vind ik het een leuk en interessant onderzoek! Kanttekening van deze wijze van managen is echter dat het misschien wel goed is voor het bedrijf waar ze aan het roer komen, maar niet voor hun eigen portemonnee. Dat is dan weer jammer…

 

Lees het hele artikel: Nu starten, straks een conservatieve CEO

 

WOENSDAG

 

Jonge werknemers willen niet thuiswerken

Het Nieuwe Werken is een term die de laatste jaren in opmars is op de arbeidsmarkt. Toch werken drie van de vier werknemers nog steeds het liefst op een vaste plek op kantoor. Dat blijkt uit Het Nationale Werkplek Onderzoek 2011.

 

 

Vooral jonge werknemers tot 24 jaar hebben een sterke voorkeur voor een vaste werkplek. Ik, als Generatie Y werknemer, sluit me graag aan bij de uitslag van dit onderzoek. Het contact met collega’s is belangrijk voor mij en je wordt op kantoor minder snel afgeleid om andere dingen te gaan doen dan thuis.

 

Wil je lezen wat de respondenten zo waarderen aan hun vaste werkplek? Lees dan het hele artikel: Kantoormedewerkers willen niet thuiswerken

 

DONDERDAG

Kabinet overweegt studiefinanciering te schrappen

 

De kans is groot dat studenten hun basisbeurs kwijtraken. Het kabinet denkt na over het invoeren van een sociaal leenstelsel. Dat houdt in dat studenten geen maandelijks bedrag meer krijgen overgemaakt, maar zij moeten geld lenen voor hun studie bij de overheid.

 

 

Ambtenaren van het ministerie van Financiën werken daarvoor plannen uit. Komend voorjaar moet er voor miljarden extra worden bezuinigd. Ik snap dat er bezuinigd moet worden, maar studenten opzadelen met ‘schulden’ is fout. Het afschaffen van de basisbeurs voor studenten levert een fiks bedrag op echter vind ik dat je daarmee ook het probleem opschuift. Laten we vooral wel blijven investeren in de toekomst en niet naast de langstudeerboete ook nog eens de studiefinanciering afpakken…

 

Lees het hele artikel: Basisbeurs studenten niet langer een zekerheid

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie