MVO-dag: een win-win situatie

Door Karlijn Fiesler op 24-06-2010
0 reacties | 3401 views

StudentenWerk is dit jaar gestart met een jaarlijks terugkerend teambuilding event: De MVO-dag. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bruggen bouwen, abseilen, kanovaren en andere teambuilding activiteiten worden ingeruild voor klussen op een zorgboerderij, uit fietsen gaan met visueel gehandicapten en uitstapjes met thuislozer jongeren.

 

MVO dag

 

Voor ons was het de eerste keer, maar er zijn steeds meer bedrijven die op deze manier een bewuste bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Wij weten waarom: Het is een win-win situatie!

 

Niet alleen beleven je medewerkers een leuke dag, ook maak je ze bewust van een andere kant van onze samenleving en kunnen ze tegelijkertijd iets voor anderen betekenen!

 

MVO is een term die voor bedrijven steeds belangrijker gaat worden. Met name omdat uit de vele onderzoeken die zijn gedaan onder generatie Y, blijkt dat deze aanstormende groep werknemers veel belang hecht aan zingeving, bewustzijn, ontwikkeling en nalatenschap.

 

De jonge starters vinden het belangrijk dat ze zich kunnen vinden in de waarden van hun werkgever en tonen zich ook loyaler indien dit het geval is.

 

Maar er zijn nog meer voordelen bij een goed MVO beleid. Het biedt een extra dimensie in de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers, wat weer resulteert in gemotiveerd personeel. Hiernaast is maatschappelijke betrokkenheid natuurlijk goed voor het imago en creëer je als bedrijf een voorsprong op concurrenten.

 

Win-Win-Win-Win.....

 

StudentenWerk is deze maand op bezoek geweest op zorgboerderij de Huydecoper in Baarn, onderdeel van zorginstelling Amerpoort. Op het terrein wonen, onder begeleiding, mensen met een verstandelijke beperking.  Het eventsbureau Green Motion organiseerde er voor ons een ‘grote klusdag’, wat betekende dat we de tuinen mochten opknappen, hekken en daken repareren of tuinmeubelen opschuren en opnieuw in de beits zetten.

 

We hebben een hele bijzondere, gezellige en inspirerende dag beleefd die zeker voor herhaling vatbaar is!Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie