Generatie Y Nieuwsoverzicht december

Door StudentenWerk op 23-12-2011
0 reacties | 3558 views

In de maand december hebben wij wekelijks het nieuws rondom Generatie Y bijgehouden. Zo blijkt uit onderzoek dat toekomstig zakelijke leiders inzetten op duurzaamheid, jonge werknemers doelbewust de IT-spelregels omzeilen en jongeren op de arbeidsmarkt gaan profiteren van het vertrek van babyboomers.

 

DINSDAG 20 december

Jongeren profiteren van vertrek babyboomers

De komende tijd wordt het makkelijker voor starters om een baan te vinden. Dat blijkt uit het rapport ‘De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2016’. De belangrijkste oorzaak voor de groei van het aantal vacatures is het afzwaaien van de babyboomers, de generatie die is geboren tussen 1946  en 1955. Vooral jongeren gaan profiteren van het vertrek van babyboomers op de arbeidsmarkt.

 

 

Terwijl de werkgelegenheid dus bijna overal stokt, ontstaan door het vertrek van de babyboomers toch nieuwe vacatures. Dat lijkt dus op goed nieuws voor de starters die staan te popelen om de arbeidsmarkt te betreden. Kleine kanttekening die je kunt maken is dat dit niet geldt voor alle sectoren. Met name starters die een baan zoeken in de zorg-, transport- en landbouwsector zien hun kansen toenemen, echter Hbo-afgestudeerden in de richting communicatie, journalistiek, informatica en economie hebben nog steeds weinig carrièreperspectief. 

 

Lees het hele artikel: Jongeren profiteren van vertrek babyboomers

 

WOENSDAG 14 december

Jonge werknemers negeren doelbewust IT-spelregels

De nieuwste generatie werknemers trekt zich weinig of niets aan van IT-beleidsregels en vormt daardoor een groeiend beveiligingsrisico. Dat concludeert Cisco in zijn Connected World Technology Report, waarvoor meer dan 2800 studenten en jonge werknemers in 14 landen zijn ondervraagd. Nederland en Belgie zijn daarbij overigens niet meegenomen.

 

Uit de resultaten blijkt dat werkgevers bezorgd moeten zijn over de nieuwe generatie. De behoefte om altijd en overal toegang te hebben tot informatie is voor jongeren zo groot dat ze erg ver zullen gaan om internettoegang te verkrijgen. Zelfs als ze daarmee hun eigen veiligheid of die van hun organisatie in gevaar brengen. De vraag is een beetje in hoeverre je deze situatie als ‘bedreigend’ moet zien en of dit daadwerkelijk te voorkomen is. Het is misschien wel iets waar je als werkgever in deze tijd beter op moet gaan letten. Ben je benieuwd wat er nog meer in het onderzoek staat? Lees het Connected World Technology Rapport of lees het hele artikel: Jonge werknemers negeren IT-beleid en andere risico’s als het gaat om internettoegang

 

WOENSDAG 7 december

 

 Toekomstige zakelijke leiders zetten in op duurzaamheid

Duurzaamheid is hot. Steeds meer mensen willen duurzamer, zuiniger en groener leven. Zo ook toekomstige zakelijke leiders. Uit een Engels onderzoek blijkt dat 70% van hen duurzaamheid als een belangrijke kansfactor voor bedrijven ziet. Duurzaam ondernemen is misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar het is leuk om te lezen dat de toekomstige generatie CEO’s dit nastreeft. De toekomst houdt rekening met de toekomst!

 

Lees het hele artikel: 70% toekomstige zakelijke leiders zet in op duurzaamheid

 

DINSDAG 6 december

 

Recordaantal mbo-diploma’s

Een recordaantal mbo-studenten behaalde vorig schooljaar een diploma. Ruim 197.000 studenten behaalden deze vorm van beroepsonderwijs. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook het hoger onderwijs gaat als een speer, ondanks het aantal klachten over hogere scholen en universiteiten van de laatste tijd. De vraag is natuurlijk hoe deze studenten en toekomstige studenten zich gaan ontwikkelen. Gaan zij na de invoering van de langstudeerboete nog (door)studeren? Het wordt natuurlijk (financieel gezien) minder aantrekkelijk om dat te doen… ik ben benieuwd!

 

 

Lees het hele artikel:

 

 

Headlines nieuwsbrief december

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie