Starter vindt opleidingsbudget belangrijker dan eindejaarsuitkering

Door StudentenWerk op 22-12-2011
0 reacties | 3418 views

Uit onderzoek van StudentenWerk onder 800 studenten en starters blijkt dat de meerderheid het liefst een opleidingsbudget als secundaire arbeidsvoorwaarde heeft.

 

secundaire arbeidsvoorwaarden starters

 

De polluitslag is een nek aan nek race tussen opleidingsbudget (41%) en eindejaarsuitkering (40%). En alhoewel de meeste stemmen zijn gegaan naar persoonlijke ontwikkeling, voert het materialisme nog wel de boventoon. Op de derde en vierde plaats staan namelijk, respectievelijk,  Smartphone van de zaak  en Extra vakantiedagen.

 

Materialisme en persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand bij Generatie Y

Maar volgens Rogier Thewessen, marketing directeur van StudentenWerk, is een wedloop tussen ontwikkeling en materialisme lang niet zo gek als het lijkt. “Er staat weer een crisis om de hoek te wachten, de vaste lasten gaan langs alle kanten omhoog, het gaat dan uiteindelijk toch om de knaken. Vandaar de populariteit van de eindejaarsuitkering.”

 

“Tegelijkertijd zie je bij deze starters, de zogenoemde Generatie Y, dat persoonlijke ontwikkeling ook steeds belangrijker wordt. Deze trend speelt al langer dan vandaag een rol onder jongeren, iets waar bedrijven een grote rol in kunnen spelen. Niet alleen omdat studenten die langer willen studeren tegenwoordig gekort worden en dus werken en leren steeds belangrijker gaan vinden, maar ook omdat het goed is je als bedrijf te onderscheiden. Jong talent wordt schaars op de arbeidsmarkt en met alleen een telefoon van de zaak ga je de oorlog niet winnen.”

 

 

Headlines nieuwsbrief december

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie