Generatie Y nieuws wk 50 met o.a. Jonge werknemers negeren doelbewust IT-spelregels

Door Lisa Klijn op 16-12-2011
0 reacties | 2402 views

DINSDAG

Vierde tijdelijke contract voor jongeren niet meer mogelijk

 

Vanaf 1 januari 2012 is het niet meer mogelijk om jongeren van 15 tot en met 26 jaar een vierde tijdelijk contract aan te bieden. Minister Kamp heeft besloten om de tijdelijke crisismaatregel niet te verlengen omdat het maar een beperkt effect heeft gehad.

 

De minister constateert dat circa 10.000 jongeren door de regeling aan een volgend tijdelijk contract
zijn geholpen, dat ze anders niet hadden gekregen. Maar daar staat tegenover dat ongeveer 9000 jongeren in een tijdelijk dienstverband zijn blijven hangen, terwijl ze anders een vast contract hadden gekregen. Best een logische keuze dus. Laten we hopen dat deze constatering klopt en dus niet al te veel jongeren de dupe worden van deze wijziging!

 

Lees het hele artikel: Vierde tijdelijke contract voor jongeren niet meer mogelijk           


WOENSDAG

Jonge werknemers negeren doelbewust IT-spelregels

De nieuwste generatie werknemers trekt zich weinig of niets aan van IT-beleidsregels en vormt daardoor een groeiend beveiligingsrisico. Dat concludeert Cisco in zijn Connected World Technology Report, waarvoor meer dan 2800 studenten en jonge werknemers in 14 landen zijn ondervraagd. Nederland en Belgie zijn daarbij overigens niet meegenomen.

 

Uit de resultaten blijkt dat werkgevers bezorgd moeten zijn over de nieuwe generatie. De behoefte om altijd en overal toegang te hebben tot informatie is voor jongeren zo groot dat ze erg ver zullen gaan om internettoegang te verkrijgen. Zelfs als ze daarmee hun eigen veiligheid of die van hun organisatie in gevaar brengen. De vraag is een beetje in hoeverre je deze situatie als ‘bedreigend’ moet zien en of dit daadwerkelijk te voorkomen is. Het is misschien wel iets waar je als werkgever in deze tijd beter op moet gaan letten. Ben je benieuwd wat er nog meer in het onderzoek staat? Lees het Connected World Technology Rapport of lees het hele artikel: Jonge werknemers negeren IT-beleid en andere risico’s als het gaat om internettoegang.

 

WOENSDAG

 

Helft stagiairs weet niks over arbeidsomstandigheden

 

Bijna de helft van de stagiairs weet niets over de regels omtrent arbeidsomstandigheden en arbeidstijden bij hun stagebedrijf. Dat blijkt uit het stageonderzoek van FNV Jong. Daarnaast verzuimt bijna tweederde van de stagebedrijven zijn stagiairs informatie te geven over veilig werken.

 

 

Dat is een kwalijke zaak! Typerend voor deze situatie is misschien ook wel het feit dat uit het onderzoek ook nog blijkt dat ruim 40% van de ondervraagden geen stagevergoeding ontvangt. Uit dit onderzoek zou je bijna concluderen dat stagiairs niet serieus worden genomen binnen sommige organisaties en dat terwijl, zoals ik in het maandoverzicht van november nog schreef, een stagiair perspectief biedt in tijden van crisis en vergrijzing.

 

Lees het hele artikel: Helft stagiairs weet niks over arbeidsomstandigheden

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie