De Company Status Update: De perfecte aanvulling op je LinkedIn recruitment strategie

Door Karlijn Fiesler op 20-12-2011
0 reacties | 3035 views

Heeft uw bedrijf al een company profile op LinkedIn? Sinds kort is daar een nieuwe marketing tool bijgekomen, waarmee je nog gemakkelijker communiceert naar klanten en potentiële werknemers: de company status update.

 

De status update ken je waarschijnlijk al van je eigen profiel. Een plek waar je nieuws, linkjes of artikelen kunt posten. Deze komen dan onder de aandacht binnen jouw LinkedIn netwerk. Nu is dit ook mogelijk voor je bedrijfsprofiel.

 

Direct communiceren naar je volgers

Al een tijdje is het mogelijk voor iedere LinkedIn gebruiker om een bedrijf te volgen door simpel weg op de follow company  button te klikken. Hierdoor worden ze op de hoogte gehouden van veranderingen binnen jouw organisatie zoals onder andere personeelsverloop en openstaande vacatures. Een perfect aanvulling op je LinkedIn recruitment strategie.

 

Met de company status update kun je nu direct nieuws sturen naar de homepagina van jouw followers. Het komt er dan bijvoorbeeld zo uit te zien:

 

company status update

 

Natuurlijk is een update precies wat het zegt: het laatste nieuws. Je staat dan ook gauw weer onderaan de update-lijst van je volgers. Maar de like button en comments optie zorgt er gelukkig voor dat je werknemers en fans jouw nieuws binnen no-time weer binnen hun connecties onder de aandacht brengen.

 

Het instellen van je company status update in 4 stappen

Om gebruik te maken van deze nieuwe functie zul je wat moeten aanpassen in je instellingen:

 

1)      Ga naar de overview tab van je bedrijven pagina en klik rechts op admin tool  en edit.


company status update

 

2)      Zorg ervoor dat designated users only  staat aangevinkt.

 

company status update

 

3)      Voeg toe wie uit jouw bedrijf toegang heeft tot het bewerken van je bedrijfspagina en dus ook de status updates. Dit doe je bij manage admins:

 

company status update

 

4)      Zodra je een admin hebt toegewezen wordt de box voor status updates zichtbaar en kun je beginnen!

 

company status update

 

 

Wil je meer weten over hoe je het beste LinkedIn recruitment kunt inzetten voor je business? Hubspot heeft er e-book over geschreven die je hier gratis kunt downloaden. Succes!

 

 

Headlines nieuwsbrief december

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie