Generatie Y overzicht wk 49 met o.a. Recordaantal mbo-diploma’s

Door Lisa Klijn op 09-12-2011
1 reactie | 2212 views

DINSDAG

 

Recordaantal mbo-diploma’s

Een recordaantal mbo-studenten behaalde vorig schooljaar een diploma. Ruim 197.000 studenten behaalden deze vorm van beroepsonderwijs. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook het hoger onderwijs gaat als een speer, ondanks het aantal klachten over hogere scholen en universiteiten van de laatste tijd. De vraag is natuurlijk hoe deze studenten en toekomstige studenten zich gaan ontwikkelen. Gaan zij na de invoering van de langstudeerboete nog (door)studeren? Het wordt natuurlijk (financieel gezien) minder aantrekkelijk om dat te doen… ik ben benieuwd!

 

 

Lees het hele artikel: Recordaantal mbo-diploma's door regels kinderopvang

 

WOENSDAG

 

Helft leerlingen wil uitblinken

De helft van de Nederlandse jongeren wil  voorbij aan de zesjescultuur op school, dat blijkt uit het onderzoek ‘Excellentiemodel, jongeren over het uitblinken’.  Zij vinden uitblinken leuk en volgens hen vergroot het de kans op een goede baan. Jongeren geven aan dat de belangrijkste beïnvloeders hun ouders zijn, gevolgd door vrienden en leraren. Als het gaat om uitblinken noemen zij als eerste voorbeeld 'succesvolle mensen in het bedrijfsleven'.

 

 

 

Dat is opvallend want in juli dit jaar besteedde ik in het weekoverzicht aandacht aan een opiniestuk over de ‘typisch Nederlandse zesjescultuur onder studenten’. Deze blijkt dus wel mee te vallen want voor slechts de helft is het uitblinken een ver-van-mijn-bed-show.


Lees het hele artikel: Veel jongeren worden niet vrolijk van zesje op school

 

WOENSDAG

 

Toekomstige zakelijke leiders zetten in op duurzaamheid

Duurzaamheid is hot. Steeds meer mensen willen duurzamer, zuiniger en groener leven. Zo ook toekomstige zakelijke leiders. Uit een Engels onderzoek blijkt dat 70% van hen duurzaamheid als een belangrijke kansfactor voor bedrijven ziet. Duurzaam ondernemen is misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar het is leuk om te lezen dat de toekomstige generatie CEO’s dit nastreeft. De toekomst houdt rekening met de toekomst!Lees het hele artikel: 70% toekomstige zakelijke leiders zet in op duurzaamheid

Reacties

11-12-2011

jan:

Go mbo

Plaats jouw reactie