Mobile recruitment: Mis geen (top)talent…werf mobiel!

Door StudentenWerk op 28-11-2011
0 reacties | 3032 views

Mobiel werk zoeken wint aan populariteit. Bijna 20% van de werkzoekenden gebruikt op dit moment zijn mobiele telefoon voor carrièredoeleinden. En meer dan de helft  van de werkzoekenden verwacht dit in de toekomst te gaan doen. Dat blijkt uit een onderzoek van Potentialpark onder ruim 30.000 werkzoekenden wereldwijd.

 

Ook generatie Y valt voor mobile recruitment techniek

Ook bij StudentenWerk merken we dat er steeds meer kandidaten onze website ‘mobiel’ bezoeken. Was het aantal ‘mobiele’ bezoekers in 2009 nog verwaarloosbaar, op dit moment bestaat het totaal aantal bezoekers van studentenwerk.nl voor ruim 10% uit ‘mobiele’ bezoekers en het aantal blijft groeien...

 

Maar waar zijn die mobiele carrièrejagers dan naar op zoek? Voornamelijk vacatures! Maar dat is lang niet alles. Zo zijn ze ook op zoek naar:

 

Mobile recruitment

 

Aantal ‘mobiele’ werkgevers (nog) schrikbarend laag!

Het bedrijfsleven is hier echter nog lang niet op ingespeeld. Potentialpark heeft naast werkzoekenden, 350 topwerkgevers wereldwijd ondervraagd over ‘mobile recruitment’. Wat blijkt? Slechts 7% van deze werkgevers heeft een ‘mobiele’ versie van zijn ‘Werken bij’ site. En een nog kleiner aantal heeft een mobiele sollicitatie app.

 

Wordt het voor deze werkgevers niet eens tijd om de ogen te openen en hun mobiele zichtbaarheid te vergroten?

 

StudentenWerk is al begonnen… wie volgt?

 

StudentenWerk app

 

Benieuwd naar de StudentenWerk app? Deze is via de App Store te downloaden!

 

 

Headlines nieuwsbrief november

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie