Oude(re) leidinggevende wint het hart van de jonge werknemer!

Door Chantal Dentro op 22-11-2011
0 reacties | 2624 views

Of generatie Y een voorkeur heeft voor een jonge of een oude leidinggevende? Jazeker! Uit een onderzoekspoll van StudentenWerk onder ruim 600 studenten is gebleken dat bijna de helft van de studenten een duidelijke voorkeur heeft voor een jonge of juist een oude(re) leidinggevende. En daarbij delft de jongere leidinggevende, die qua leeftijd dichterbij de jonge werknemer staat, (toch) het onderspit. De oudere leidinggevende wint op basis van ervaring en autoriteit!

 

Oude of jonge leidinggevende?

 

Ruim 25% van de studenten kiest voor ervaring en autoriteit

Ruim een kwart van de studenten kiest voor een oudere leidinggevende. De reden hiervoor is dat studenten van deze ervaren manager veel denken te kunnen leren (24%). Het zijn vooral academici die voor dit antwoord hebben gekozen. 4% van de studenten gaf aan voorkeur te hebben voor een oudere leidinggevende, omdat deze meer autoriteit uitstraalt.

 

Bijna 20% van de studenten kiest voor gezellig en vooruitstrevend

De studenten die zich liever door een jonge leidinggevende laten aansturen, kiezen hiervoor omdat ze verwachten dat deze flexibel en vooruitstrevend is (13%). Dit antwoord werd vooral gekozen door hbo-studenten. 6% geeft aan met een jonge leidinggevende gezelliger contact te hebben dan met een oudere.

 

Zou een oudere leidinggevende die flexibel, gezellig en innovatief is dan de perfecte match zijn?

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie