Bijna 50% van de studenten gaat shoppen voor een nieuwe zorgverzekering

Door StudentenWerk op 16-11-2011
1 reactie | 3356 views

Ruim 60% van alle zorgverzekeraars heeft de premies voor 2012 bekendgemaakt. En dat liegt er niet om! Niet alleen de basisverzekering stijgt met gemiddeld 30 euro, ook de aanvullende verzekering stijgt. En wel met gemiddeld 10%. Daarnaast komt het eigen risico te liggen op 220 euro, 50 euro hoger dan vorig jaar. Reden genoeg voor bijna 50% van de (arme) studenten om te gaan shoppen voor een nieuwe zorgverzekering, zo blijkt uit een onderzoekspoll van StudentenWerk onder ruim 600 studenten.

 

Studenten zorgverzekering

 

De deadline voor de overstap nadert

De deadline voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering is in zicht. Wie voor 2012 wil overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar, moet voor 31 december 2011 zijn huidige zorgverzekering opzeggen. Het overgrote deel van de zorgverzekeraars heeft inmiddels zijn zorgaanbod en -premies voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. Het vergelijken van de verschillende verzekeringen is dan ook begonnen! Ook voor studenten vanaf 18 jaar…

 

47% van de studenten overweegt over te stappen

Dat blijkt uit een onderzoekspoll van Studentenwerk onder 651 mbo-, hbo- en wo-studenten. 37% van de studenten geeft aan toch nog even te kijken of er een verzekering is met betere voorwaarden dan hun huidige verzekering. 10% gaat op zoek naar een andere verzekering, omdat hun huidige verzekering een stuk duurder is geworden.

 

36% vindt het teveel gedoe

36% van de studenten vindt het teveel gedoe om verzekeraars te vergelijken en blijft bij de huidige zorgverzekeraar. 6% van de studenten wist niet eens dat het mogelijk was om over te stappen. 11% van de studenten onderneemt geen actie, omdat hun ouders de verzekering betalen. Deze studenten zien geen reden om op zoek te gaan naar een goedkopere verzekering. Het is immers niet hun geld.

Reacties

16-11-2011

Advies over zorgverzekering:

Heel goed dat mensen zich bewust zijn van de mogelijkheden en het initiatief nemen om zich te verdiepen of een overstap verstandig is. Denk goed na wat belangrijk is, een lage premie betekent vaak dat je weinig kosten hebt zolang je gezond blijft dus vergelijk goed. Neem een kijkje op deze pagina waar je de premies van 2012 van Zorgverzekeraars in Nederland ziet t.o.v. 2011: http://zorg.verzekeringsadvi.es/tarieven-en-premies-van-alle-zorgverzekeringen-en-zorgverzekeraars/

Plaats jouw reactie