Studenten vertrouwen carrière niet aan politiek toe

Door Karlijn Fiesler op 09-06-2010
2 reacties | 13389 views

 

Maar liefst 13% van de studenten heeft in geen enkele politieke partij vertrouwen. Dit blijkt uit een onderzoekspoll dat door StudentenWerk is gehouden onder meer dan 2000 studenten. De partij die de meeste stemmen krijgt is de VVD met 20%, hierna komt het PvdA met 19% en daarop volgt met 13%  ‘Ik heb in geen enkele partij vertrouwen’.

grafiek poll

Het is een verrassende uitslag, met name omdat de optie om voor ‘geen enkele partij’ te kiezen er nog op het laatste moment is bijbedacht. Dat de studenten hier zoveel op zouden stemmen hadden we eigenlijk niet verwacht. Toch moeten we niet vergeten dat de politiek op dit moment alles behalve duidelijk is. Ons land wordt op dit moment geregeerd door een demissioniair kabinet, en het is natuurlijk niet de eerste keer dat dit gebeurt!

 

Hiernaast draagt de huidige economische crisis ook weinig goeds bij. Als je overal op het nieuws hoort dat het aantal vacatures nog steeds krimpt, dan is je kijk op je toekomstige carrière natuurlijk ook niet heel positief.

 

Om vertrouwen te winnen bij de jonge kiezers worden alle middelen uit de kast getrokken om ze te bereiken. Lijststrekkers verschijnen op Twitter, Hyves en debatteren niet alleen meer met elkaar maar ook met de kiezer. Je ziet nu dat steeds meer jongeren gaan stemmen op de persoon in plaats van op de partijen.

 

Wellicht is dit wel de belangrijkste reden waarom bijna 260 studenten van de 2000 geen vertrouwen in de partijen hebben. Lijststrekkers maken er een 'one man show' van en halen zo de kiezer binnen. De partij, die krijgen ze erbij cadeau...Reacties

09-06-2010

Karlijn Fiesler:

@lenneke Oplettend! Maar de uitslag van de poll zoals de grafiek uitwijst is leidend ;-)

09-06-2010

Lenneke :

Heeft het CDA nou 19% (inleiding) of de PvdA (overzicht)?

Plaats jouw reactie