StudentenWerk Recruiters Agenda: september 2011

Door StudentenWerk op 30-08-2011
0 reacties | 3439 views

StudentenWerk Recruiters Agenda: september

Het Nieuwe Werken, gebruikmaken van social media en omgaan met verschillende generaties op de werkvloer: Komende maand wordt er een aantal leuke en interessante events georganiseerd waarbij je je kennis op het gebied van HR en (online) recruitment kunt verbreden. Hoe werf je via Twitter of LinkedIn? Wat levert Het Nieuwe Werken je organisatie op? En hoe kun je het leren van generatie X, Y en Z werknemers doeltreffend organiseren? Wij hebben de interessantste events op een rijtje gezet:

 

19 september – Workshop Twitter werft! Zakelijk twittergebruik voor HRM en recruitment.

Sinds Fiona Stoop twittert, is haar bedrijf in een stroomversnelling terecht gekomen. In deze workshop deelt ze haar kennis met je. Tijdens de workshop zal Fiona op een laagdrempelige en speelse manier uitleggen hoe je Twitter kunt inzetten. Ze gebruikt hiervoor haar eigen ervaringen, onderzoeken en ervaringen van HRM’ers, recruiters en medetwitteraars. Theorie en oefeningen toegespitst op Twittergebruik voor HRM en recruitment wisselen zich af. Deze workshop is bedoeld voor HRM specialisten en recruiters/medewerkers werving en selectie die zich willen verdiepen in het netwerken en werven van medewerkers via social media, m.n. Twitter. Niveau: nog niet bezig met Twitter of beginner.

 

 Twitter werkt!

 

20 september -  Congres HNWb Day – Nieuw werken, anders organiseren

Op 20 september vindt de eerste HNWb Day plaats. Een congres gebaseerd op het blog ‘Het Nieuwe/Normale Werken'. “Het Normale Werken, onafhankelijk van tijd en plaats. Waarbij afspraak weer afspraak is en nieuwe manieren van (samen)werken en businessmodellen ontstaan. Mensen eerst, dan technologie, dan structuur.” Het congres volgt inhoudelijk twee lijnen. Het nieuwe werken zoals we dat nu kennen, met o.a. vraag- en antwoordsessies met de projectleiders van SNS en KPN.  Daarnaast wordt er naar de toekomst gekeken, naar nieuwe businessmodellen en mogelijkheden tot anders organiseren.  Op de dag zelf kun je 3 workshops volgen waaronder: ‘De toekomst van werk’ door Bas van de Haterd en ‘Juridische aspecten van nieuwe arbeidsverhoudingen’ door Alain Camonier van Pallas Advocaten.

 

Het Nieuwe Werken

 

22 september – Event ‘Anders werken, anders leren. Hoe doe jij dat?

NVO2 en NVP bundelen hun krachten voor het event ‘Anders werken, anders leren. Hoe doe jij dat?'. Op een ‘reallife' werkvloer maak je op een interactieve wijze kennis met nieuwe manieren van leren en werken. Inspirerende experts uit het HR(D)-vakgebied delen kennis en best practices over hoe verschillende generaties X, Y en Z van en met elkaar leren en hoe je het leren van werknemers doeltreffend kunt organiseren. De experts dagen je uit jouw visie en aanpak van leer/ontwikkel- en organisatievraagstukken te toetsen aan nieuwe ontwikkelingen én de visie van andere professionals. Je ‘zit aan tafel' met de experts en HR- en HRD-professionals, zoals Aart Bontekoning (Organisatiepsycholoog en generatie expert), Marion van Egmond-Overman (Formulemanager Zakelijke Relaties Rabobank) of Ton Dijkzeul (directeur GITP Organisatieontwikkeling en Training – Leren met Youtube).

 

 Jonge starters

 

29 september – Workshop Recruitment via LinkedIn
Werven via LinkedIn biedt je organisatie ongekende mogelijkheden. Het kan een interessant hulpmiddel zijn om kandidaten in kaart te brengen en te benaderen. Daarnaast kan er fors worden bespaard op kosten voor externe jobboards en werving en selectiebureaus. Een praktische workshop recruitment via LinkedIn verdient zich eigenlijk altijd terug! Na het volgen van de cursus ken je de diverse opties om met potentiële kandidaten in contact te komen, ben je in staat om potentiële kandidaten te lokaliseren via de verschillende zoekmogelijkheden van LinkedIn en weet je hoe je vacatures kunt ‘promoten’ binnen LinkedIn.

 

 LinkedIn jobs

 

Headlines nieuwsbrief augustus

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie