“Mijn baas is een arrogante klootzak” zal generatie Y niet snel twitteren

Door Chantal Dentro op 23-08-2011
0 reacties | 4463 views

“Ga nooit voor bedrijf X werken. Je werkt je de kleruh en je krijgt geen reet  betaald!” “Kan iemand mijn baas een pepermuntje geven? Hij heeft al minstens drie weken een dood ratje onder zijn tong!” “Mijn werk is booooooring!”

 

Twitter, niet altijd love en peace

Ok, toegegeven, dit zijn wel erg extreme tweets. Maar net zoals mensen in real life heerlijk kunnen zeuren en zaniken, zo kunnen ze dat ook op Twitter. Zoek voor de grap eens op #zzv en je ziet dat tweets niet altijd love en peace uitstralen. Of dit nou terecht is of niet…

 

Baas achter het behang plakken

Iedereen heeft vast ook weleens een moment dat hij/zij zijn baas even achter het behang wil plakken. Als je net in een overvolle week nog een ‘kleine’ opdracht erbij krijgt. Wanneer je tegen de deadline aan een 'no go' krijgt voor je voorstel of wanneer die 13e maand er toch niet in blijkt te zitten. Ja lieve, slimme, grappige werkgevers dit gaat ook over jullie! De vraag is: ventileer je al je ongenoegens ook op Twitter?

 

Uitlaatklep werknemer is nachtmerrie van de baas

Sommige mensen wel! Geen policy die daar iets aan doet. Werknemers mogen toch zelf wel bepalen wat zij in hun vrije tijd zeggen!? Op Twitter voelt het alleen of je met een koptelefoon op in een commentatorhokje bij het voetbal luid door het stadion schreeuwt. Jij hebt het gevoel dat jij de enige bent die het hoort, maar ondertussen heeft je boodschap al snel 1500 man bereikt. Wat voor de werknemer een uitlaatklep kan zijn, is voor de werkgever al snel een nachtmerrie. (uiteindelijk ook voor de werknemers, als de baas op Twitter blijkt te zitten.)

 Poll twitteren over werk

 

Voorkomen? Ga voor generatie Y!

Wil je dit voorkomen? Ga voor een generatie Y werknemer! Deze heeft helemaal geen zin om over werk te twitteren. Generatie Y werknemers hebben wel iets beters te doen. Ruim 80% van de twitterende studenten twittert nooit over werk. Zo blijkt uit de onderzoekspoll van StudentenWerk onder ruim 500 respondenten.

 

Slechts 8% moppert weleens over de baas

76% van de studenten heeft helemaal geen behoefte aan twitteren over het werk en 6% geeft aan zijn vingers daar niet aan te branden. Ze zijn veels te bang dat de tweet ook bij de werkgever zelf onder ogen komt. 9% van de studenten twittert alleen maar positieve tweets of tweets over het vakgebied. Slechts 8% moppert ook weleens via Twitter over zijn werkgever onder het mom van ‘Iedereen moppert toch weleens?’.

 

Pas op voor generatie Z!

Mijn advies? Ben je bang voor de tweets aan het begin van deze blog? Ga voor een generatie Y werknemer en bereid je ondertussen alvast voor op generatie Z. Want deze toekomstige werknemers  twitteren veel en vaak. En ze zijn ‘heerlijk’ open en eerlijk. Houd deze generatie dus tevreden en zorg ervoor dat je als werkgever niet de #kutschool van hun werkende leven wordt. Succes!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie