StudentenWerk Recruiters Agenda: augustus

Door StudentenWerk op 28-07-2011
0 reacties | 2898 views

Online werven, effectief rekruteren, gebruik maken van social media en Het Nieuwe Werken: Komende maand wordt er een aantal leuke en interessante events georganiseerd waarbij je je kennis over recruitment kunt verbreden. Hoe werf je via LinkedIn? Wat levert Het Nieuwe Werken je organisatie op? Hoe zet je als professional social media effectief in? Wij hebben de interessantste events op een rijtje gezet:

 

11 augustus – Workshop Recruitment via LinkedIn
Werven via LinkedIn biedt je organisatie ongekende mogelijkheden. Het kan een interessant hulpmiddel zijn om kandidaten in kaart te brengen en te benaderen. Daarnaast kan er fors worden bespaard op kosten voor externe jobboards en werving en selectiebureaus. Een praktische workshop recruitment via LinkedIn verdient zich eigenlijk altijd terug! Na het volgen van de cursus ken je de diverse opties om met potentiële kandidaten in contact te komen, ben je in staat om potentiële kandidaten te lokaliseren via de verschillende zoekmogelijkheden van LinkedIn en weet je hoe je vacatures kunt ‘promoten’ binnen LinkedIn.

 

LinkedIn

 

11 augustus – Gratis workshop Het Nieuwe Werken bij Microsoft Nederland

Het Nieuwe Werken is een andere manier van werken en samenwerken, ondersteund door de laatste technologie. In Het Nieuwe Werken gaan mensen en organisaties flexibeler om met arbeidstijd en werkomgeving. Hierdoor voelen mensen zich prettiger. En wordt de organisatie productiever. Het Nieuwe Werken is een reis die elke dag nieuwe ontdekkingen laat zien. Microsoft Nederland en Hands On delen hun ervaringen. Welke valkuilen liggen op de loer maar bovenal, wat gaat Het Nieuwe Werken je medewerkers en je organisatie opleveren? Het hoofdkantoor van Microsoft Nederland is helemaal ingericht volgens Het Nieuwe Werken. Laat je tijdens de rondleiding en de workshop inspireren over alle mogelijkheden die Het Nieuwe Werken je te bieden heeft. Let op: er zijn beperkte plaatsen beschikbaar.

 

Het Nieuwe Werken

 

23 augustus 2011 – Social Networking Summerclass

Een praktische en toegankelijke training voor iedere professional die meer wil weten over en meer wil doen met online sociale netwerken. Social media expert en internationaal spreker Jeanet Bathoorn neemt je mee in de wereld van LinkedIn, Twitter, Facebook en FourSquare. Je gaat met je eigen laptop aan de slag met onder andere je eigen (zakelijke) profiel op LinkedIn, Twitter en Facebook. Na deze training heb je een overzicht van de belangrijkste online sociale netwerken in Nederland en weet je hoe je er als individuele professional effectief gebruik van kunt maken. Tijdens de training ontvang je gratis het nieuwe boek ‘Get Social! Online netwerken voor beginners’.

 

Social medai brand wagon

 

25 augustus 2011 – Training succesvolle wervingsgesprekken en selectiegesprekken voeren

Het succes van een organisatie wordt in grote mate bepaald door de mensen die er werken. Ontdek tijdens de training 'succesvolle wervingsgesprekken en selectiegesprekken voeren' hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste mensen selecteert: mensen die passen bij jouw organisatie. Na de training heb je inzicht gekregen in het wervings- en selectieproces. Je bent in staat om op een professionele manier mensen te werven die passen bij de organisatie. Met behulp van de zogenaamde STARR-techniek leer je om gedragsgericht te interviewen en zo een gestructureerd selectiegesprek te voeren. Daarbij ben je in staat om echt gedrag van gespeeld te onderscheiden en zoveel mogelijk de juiste personen te selecteren. Hierdoor kun je de voorspellende waarde van het selectiegesprek (is dit de juiste persoon die past bij deze functie en onze organisatie?) sterk vergroten!

 

Headlines nieuwsbrief juli

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie