Telecombanen niet alleen voor snelle jongens met een vlotte babbel!

Door Chantal Dentro op 29-06-2011
0 reacties | 2415 views

Bij verkopers in een telecomwinkel denk ik al snel aan snelle jongens met gladgestreken haren en een vlotte babbel. Een echte commerciële mannenwereld. Bij de werving en selectie van studenten voor banen in een telecomwinkel  zou ik me dan ook primair richten op mannen. Het zijn toch ook meestal de mannen die op mobiel gebied van de nieuwste technieken op de hoogte (willen) zijn? Nee dus! Want wat blijkt?

 

Vrouwelijke studenten in de Telecom!

Ruim 1 op de 3 vrouwelijke studenten lijkt het leuk om als verkoper in een telecomwinkel te werken!  Om precies te zijn vindt 37 % van de vrouwelijke studenten het leuk om in een telecomwinkel te werken. Zo blijkt uit ons onderzoekspoll waaraan bijna 1000 vrouwelijke studenten hebben deelgenomen.

 

telecom

 

Dat de branche uiteindelijk toch meer mannen aantrekt lijkt me duidelijk. Mijn gevoel was toch niet helemaal onterecht. 33% heeft geen affiniteit met de producten, 15% vindt de branche toch te commercieel en 8% vindt de het te technisch klinken.

 

Voordelen telecombanen

Maar dat 1 op de 3 vrouwen het leuk vindt om in een telecomwinkel te werken vond ik toch verrassend! Alhoewel, hoe langer ik erover nadenk, hoe meer voordelen ik zie: uitdagende targets zorgen voor een kick als je ze haalt en je bent altijd op de hoogte van alle nieuwe modellen telefoons, de nieuwste applicaties en natuurlijk de voordeligste tarieven!

 

Vandaar mijn oproep aan alle recruiters in Nederland. Vis ook eens in de vijver van de vrouwelijke gegadigden. Anders loop je misschien wel hele waardevolle en gemotiveerde kandidaten mis!

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Plaats jouw reactie